Osmo isusovačko hodočašće u Mariju Bistricu

Objavljeno: 23. svibnja 2013.

Dana 19. svibnja, na svetkovinu Duhova, održano je osmo isusovačko hodočašće u Mariju Bistricu. Pod geslom Ustrajni u molitvi s Marijom, hodočašću su se pridružili mnogi hodočasnici iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba, studenti Filozofskog fakulteta Družbe Isusove zajedno s mladima iz SKAC-a koji su pješice hodočastili u svetište, te prijatelji i suradnici Radio Marije.

Prigodni duhovni program započeo je p. Niko Bilić podsjećajući nas na važnost i vrijednost majčinstva. Svečano misno slavlje predvodio je provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, p. Ante Tustonjić, uz koncelebraciju tridesetak svećenika, a prigodnu homiliju nazočnim vjernicima uputio je p. Ivica Musa, ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku. U svojoj propovijedi povezao je ekleziološke, mariološke i pneumatološke elemente s kristološkim silnicama, podsjećajući nas kako Duha Svetoga primamo u zajedništvu, te kako zbog Uskrsnuća Duh Sveti od jedne gomile čini Crkvu. Također je istaknuo da kršćanin primitkom dara Duha Svetoga se ne treba bojati, već izići misionarski izvan granica Crkve kojoj pripada.

Misno slavlje uzveličao je pjevanjem zbor mladih sa župe Jordanovc u Zagrebu. U misi su također sudjelovali prvopričesnici i krizmanici pod vodstvom s. Mariele, u ulozi prinošenja darova. Na kraju susreta p. Provincijal je u znak zahvalnosti za gostoprimstvo rektoru svetišta i župniku (papinskom kapelanu) poklonio sliku milosrdnog Isusa.

Hodočašće je završilo obiteljskim križnim putem, koji je vodio p. Stjepan Fridl te jedan bračni par iz župe u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Naglasak obiteljskog križnog puta bio je na obiteljskom zajedništvu te podnošenju životnih prilika i neprilika. Obnovljeni Duhom Svetim i zahvalni Blaženoj Djevici Mariji, članovi i prijatelji Družbe Isusove uputili su se nazad svojim domovima kako bi u svemu služili našemu Gospodinu Isusu Kristu i Crkvi njegovoj Zaručnici pod Rimskim Prvosvećenikom u duhovskom poslanju širenja evanđelja.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This