Održana provincijska kongregacija

Objavljeno: 27. lipnja 2015.

U Zagrebu je, u prostorijama knjižnice Juraj Habdelić na Jordanovcu, od 22. do 24. lipnja 2015. održana provincijska kongregacija Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Kongregaciju su činila 45 člana Provincije, 42 patra, 2 brata i 1 skolastik, od kojih je 40 izabranih, dok su petorica sudjelovala izravno po svojoj službi. Glavni zadatak Kongregacije bio je izabrati jednog izbornika koji će uz provincijala p. Antu Tustonjića, sudjelovati na 36. generalnoj kongregaciji Družbe Isusove koja bi se trebala održati u jesen 2016. u Rimu. Kako je najavio u sazivanju Generalne kongregacije, p. general Adolfo Nicolas na toj će kongregaciji ponuditi svoju ostavku. Provincijska kongregacija izabrala je kao izbornika p. Antu Lozuka, koji trenutno obavlja službu rektora Papinskog ruskog zavoda u Rimu, dvojicu zamjenika p. Miju Nikića i p. Peru Vidovića, te nominirala za izbor jednog brata, Zdenka Vidovića. Osim izbora, na kongregaciji se raspravljalo o nekim važnim temama vezanim uz život i rad Provincije.

   

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This