Održan Susret mladih isusovaca – SMI

Objavljeno: 15. rujna 2015.

U subotu 12. rujna u prostorijama župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu održao se Susret mladih isusovaca – SMI. Susret je okupio 15 mladih isusovaca, a na prvomi dijelu programa sudjelovao je i p. Ante Tustonjić, provincijal. Tema ovogodišnjega susreta bila je Godina posvećenoga života. Na početku susreta p. Damir Kočiš pozdravio je prisutne i predstavio program. Zatim je uslijedilo izlaganje p. Danijela Korace. U svom izlaganju p. Danijel se osvrnuo na glavne naglaske okružnice „Radujte se!“, te na Apostolsko pismo pape Franje svim posvećenim osobama, koji su poslužili kao glavni orijentir za razmišljanje na ovogodišnjem susretu. Spomenuta okružnica je skup papinih misli koje je izrekao u raznim prigodama. Naglašava radost koja proizlazi iz iskustva da nas Bog ljubi. P. Danijel je istaknuo ciljeve Sv. Oca za ovu godinu: sa zahvalnošću gledati na prošlost, živjeti sadašnjost sa strašću (velikom ljubavlju), zagrliti budućnost s nadom. Program je nastavljen radom u grupama poslije kojega su se sudionici SMI-a našli na zajedničkom dijeljenju dojmova te planova za budućnost. Susret je nastavljen euharistijskim slavljem koje je predvodio p. Hrvoje Mravak, ovogodišnji mladomisnik. Poslije sv. Mise, sudionici su se uputili na ručak i zajedničko druženje.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This