Održan provincijski simpozij “Analiza i strateški plan formacije u HPDI”

Objavljeno: 25. travnja 2016.

Pedesetak hrvatskih isusovaca sa svojim provincijalom p. Antom Tustonjićem okupilo se u subotu, 23. travnja 2016. u prostorijama Filozofskog fakulteta Družbe Isusove u Zagrebu na jednodnevno vijećanje i razlučivanje na temu “Analiza i strateški plan formacije u Hrvatskoj Pokrajini Družbe Isusove”. Temeljitu pripravu za taj susret obavilo je Povjerenstvo za formaciju: Pero Vidović (predsjednik), Dalibor Renić, Ivan Šestak i Sebastian Šujević.

Za svaku fazu formacije jedan predstavnik pripremio je pisano izlaganje koje je poslužilo kao baza za rad u grupama i plenarnu raspravu. U pripremi izvješća, u svrhu ujednačenosti izlaganja, animatori su se orjentativno poslužili metodom SWOT analize. Ovo su naslovi tih izlaganja: “Briga za zvanja: bitna pretpostavka formacije” (S. Šujević), “Novicijat, s fokusom na isusovačkoj karizmi” (S. Balatinac), “Prvi studiji (studij filozofije i drugih relevantnih predmeta), s fokusom na kontekstu poslanja” (D. Renić), “Magisterij, s fokusom na ministerijalnim kompetencijama” (M. Nikolić), “Teologija, s fokusom na sadržaju vjere” (I. Antunović), “Treća probacija: dobiti formirana isusovaca” (A. Pavlović). Izlaganjima, raspravama, radom u grupama i plenumom moderirao je p. Pero Vidović. Izlaganja i rezultati toga jednodnevnog rada bit će uskoro objelodanjeni.

Kao gost susreta sudjelovao je M. Bizant, donedavni isusovački provincijal iz susjedne Slovenije.

Jednodnevno razlučivanje zaključeno je koncelebriranim euharistijskim slavljem u kapelici Kolegija Družbe Isusove u Zagrebu koje je predslavio p. Ante Tustonjić, provincijal.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This