Oblačenje Družbinih novaka 2013.

Objavljeno: 14. listopada 2013.

U subotu, 12. listopada 2013., na spomendan blaženog Jana Beyzyma sj, dvojica kandidata završili su svoju prvu kušnju od dva tjedna te imali svečani obred oblačenja kojim su započeli svoj novicijat u Družbi Isusovoj hrvatske provincije u punom smislu riječi. Kandidati s lijeva na slici su Marko Petričević iz župe Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu i Ivan Junušić iz župe Uzvišenja sv. Križa iz Retfale u Osijeku.

Sam obred sastojao se od izricanja kandidata da žele stupiti u Družbu Isusovu, zatim blagoslova isusovačkog talara i samog oblačenja, te blagoslova i dodjele redovničkog križa i knjižice Duhovne vježbe sv. Ignacija Lojolskog. Nakon obreda koji je bio u novačkoj auli, novaci i patri uputili su se u procesiji u novačku kapelu sv. Stanislava.Tu je sv. Misu predvodio p. Stipo Balatinac, magister novaka, uz koncelebraciju p. Radojka Karamana, socija magistra i kućnih patara Pere Markovića i Franje Pšeničnjaka. Na sv. Misi su bili i novaci druge godine: Luka Ilić, Petar Klarić i Tomislav Vujeva, a također i naše drage sestre Darija i Vilka. Bio je to uistinu lijep i dirljiv događaj za naše nove novake, a veliki blagoslov za našu provinciju i čitavu Družbu Isusovu.

 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This