Novosti iz sarajevske zajednice

Objavljeno: 15. lipnja 2014.

Sarajevska zajednica isusovaca smještena na Grbavici broji tri člana koji rade razne poslove koji su im povjereni. Superior i župnik p. Krešimir Djaković brine se za pastoral vjernika ove župe sv. Ignacija, vodi brigu o gradnji crkve i pastoralnog centra svetog Ignacija, vodi mjesečne duhovne obnove sestrama ursulinkama u Zenici. P. Mato Anić je prije godinu dana od nadbiskupa Vinka kardinala Puljica imenovan ravnateljem Radio Marije Bosne i Hercegovine, a prije toga je pomagao u Nuncijaturi u Sarajevu. On takodjer povremeno ima duhovne vježbe za sestre i za mlade, te duhovne obnove za razne uzraste. P. Luka Lučić je od nadbiskupa imenovan ispovjednikom bogoslova i sestara, a i on također povremeno ima duhovne vježbe za sestre.

U listopadu 2013., nakon dobivene građevinske dozvole krenuli smo s radovima na izgradnji crkve i pastoralnog centra sv. Ignacija. Radove smo zaustavili polovicom prosinca, a do tada je bila gotova temeljna ploča. Početkom travnja ove godine radovi na izgradnji su nastavljeni i jako dobro napreduju, a završetak grubih radova predviđen je za polovicu srpnja ove godine. Ove smo godine od 5. do 14. travnja u trenutnoj crkvi sv. Ignacija imali devetnicu Sluzi Božjem Petru Barbariću za njegovo što skorije proglašenje blaženim i za pomoć u gradnji naše župne crkve. U župi se na poseban način mjesečno štuje Gospa od puta, a na smrtni dan Ivana Merza, Petra Barbarića i p. Ante Gabrića molimo da ih Bog uskoro proslavi i uzdigne kao blaženike i svece na čast oltara.

U ovoj godini, kada obilježavamo 200. godina ponovne uspostave Družbe Isusove planiramo imati nekoliko predavanja o tom povijesnom događaju i tako s tim upoznati svećenike, redovnike, redovnice i vjernike grada Sarajeva. Ove godine i naša župa obiježava 35. godina svoga osnutka i to ćemo na poseban način proslaviti prije blagdana sv. Ignacija.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This