Novački zavjeti p. Dražena Volka

Objavljeno: 17. rujna 2013.

U subotu, 14. rujna, na blagdan Uzvišenja svetoga Križa, svoje prve zavjete u Družbi Isusovoj položio je novak Dražen Volk. Do sada je kao svećenik pripadao Riječkoj nadbiskupiji, a s prvim zavjetima inkorporiran je u Hrvatsku pokrajinu Družbe Isusove. Zavjete je položio u novačkoj kapelici sv. Stanislava u Splitu, na Manušu, pod svetom Misom koju je predvodio p. Ante Tustonjić, provincijal. U koncelebraciji su još bili, iz kuće, p. Stipo Balatinac (magister novaka), p. Radojko Karaman (socij magistra) i p. Franjo Pšeničnjak. Poseban Draženov gost je bio don Jenko Bulić, ravnatelj sjemeništa u Splitu, kolega sa studija iz Rima, a prisustvovali su i don Vjenceslav Kujundžić, župnik s Mertojaka gdje je Dražen povremeno pomagao na župi, don Tomislav Ćubelić, župnik sv. Duje i p. Marijan Steiner, profesor s Jordanovca. Na zavjetima su bili i Draženovi roditelji, brat sa suprugom, skolastik Hrvoje Mravak, te Vinko Maroević, koji je predvodio pjevanje, Nedjeljko Crnčević, naš sakristan i naše sestre milosrdnice: Ljerka, Vilka i Darija.

Sam čin zavjetovanja obavljen je prije svete Pričesti. Naime, nakon što se pričesti predvoditelj svete Mise, on uzme hostiju i drži je pred zavjetovanikom koji izgovara formulu zavjeta. Na taj se način želi posebno pokazati kako se u Družbi zavjeti polažu pred samim Gospodinom. Nakon zavjeta uslijedila je pričest zavjetovanika i predavanje formule zavjeta na potpis p. Provincijalu. Potom su se pričestili ostali svećenici, a zavjetovanik je pričestio prisutne vjernike. Sveta Misa je protekla u radosnom i pobožnom tonu, a nakon nje uslijedio je svečani ručak za goste.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su pomogli pri ovoj svečanosti, a napose onima koji su molili za Dražena i ostale novake, a što i dalje želimo i za što se preporučujemo.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This