Nova web stranica Apostolata molitve

Objavljeno: 29. rujna 2013.

Apostolat molitve pokrenuo je svoju novu web stranicu na adresi www.apostolatmolitve.org.

Ovaj duhovni pokret pokrenuo je godine 1844. pater François-Xavier Gautrelet kao duhovnik isusovačkih bogoslova u Valsu u Francuskoj. Osjetio je kod svojih bogoslova misionarski žar i nestrpljivost zbog studija koji im je priječio da odmah krenu u misije. Razmišljao je o tome kako ih učiniti misionarima i za vrijeme njihova studija. Tražio je načina kako pomoći tim mladim isusovcima, bogoslovima da sudjeluju u misijama svojih starijih kolega isusovaca koji su već radili u misijama širom svijeta. Shvatio je kako bi se to moglo ostvariti molitvom.

P. Gautrelat im je jednostavno rekao da trebaju svaki dan prikazati, u zajedništvu sa Srcem Isusovim, svoju molitvu, svoja djela, znači napose svoj studij, i svoja trpljenja za spasenje svijeta. To se prikazanje može živjeti jedino u intimnom zajedništvu s Kristom u Euharistiji. To svakodnevno prikazanje samoga sebe bio je odgovor na njegovu ljubav i odluka da se slijedi Isusa Krista u dubokoj ljubavi prema njemu i u poučljivosti Duhu Svetom.

Tako je nastao ovaj duhovni pokret koji se ubrzo raširio po cijelom svijetu. On pomaže svim vjernicima koji su članovi Apostolata molitve da budu misionari na svojim radnim mjestima i u svojim zajednicama ako svaki dan prikazuju Srcu Isusovu svoje molitve, riječi, djela i trpljenja. AM poziva svakoga u njegovu zvanju na aktivnu suradnju u poslanju Crkve. Svi su pozvani da budu apostoli na ovome duhovnom putu koji je ukorijenjen u Euharistiji i u Srcu Isusovu.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This