Najavljena 36. Generalna Kongregacija Družbe Isusove

Objavljeno: 20. svibnja 2014.

U svom pismu cijeloj Družbi naslovljenom na današnji datum p. General Adolfo Nicolás najavio je da krajem ove godine planira sazvati 36. Generalnu Kongregaciju Družbe Isusove.

Kao jedan od razloga sazivanja Kongregacije, p. Nicolás je istaknuo i želju da se odrekne službe Vrhovnog Poglavara Družbe Isusove: “Razmišljajući o nadolazećim godinama, došao sam do osobnog uvjerenja da bih trebao poduzeti korake prema podnošenju svoga odreknuća od službe Generalnoj Kongregaciji.”

Nakon što je za to dobio početno odobrenje od subraće najbližih savjetnika i o tome obavjestio papu Franju, p. Nicolás se i službeno posavjetovao sa svojim savjetnicima i sa svim provincijalima. Rezultati tog savjetovanja utvrdili su ga u njegovoj ideji sazivanja Generalne Kongregacije.

36. Generalna Kongregacija održala bi se krajem 2016. godine. Iz tog razloga je otkazan susret svih provincijala koji je bio zakazan za siječanj 2015. u Yogyakarti (Indonezija).

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This