Molitveni dani u sjećanje na žrtvu Vukovara

Objavljeno: 16. studenoga 2014.

Isusovačka klasična gimnazija u Osijeku od 17. do 21. studenog organizira molitvene dane u sjećanje na žrtvu Vukovara. Molit će se za branitelje, naše heroje, pokojne i živuće, te za duhovnu i materijalnu obnovu domovine.  Molitve će se održavati u kapeli Kraljice Mira u Osijeku u 13.45 sati.

U ponedjeljak 17. studenog molit će se krunica Božanskom Milosrđu. Tog će dana još i u Ulici grada Vukovara u 17.15 sati bit molitva uz paljenje svijeća uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara. U utorak 18. studenog slavit će se Sveta Misa, u srijedu 19. studenog molit će se krunica Božanskom Milosrđu te posveta domovine sv. Josipu, u četvrtak 20. studenog bit će euharistijsko klanjanje, a posljednjeg dana, u petak 21. studenoga bit će ponovno molitva krunice Božanskom Milosrđu. 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This