Mlada misa p. Stjepana Šuflaja

Objavljeno: 26. kolovoza 2014.

U nedjelju 24. kolovoza u župi Sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom svoju mladu misu proslavio je naš ovogodišnji mladomisnik p. Stjepan Šuflaj. Svečano euharistijsko slavlje započelo je roditeljskim blagoslovom i procesijom od župnog stana do nove crkve. Na početku misnoga slavlja domaći župnik vlč. Mladen Sinković pozdravio je mladomisnika, ostale svećenike isusovce, njih petnaest na čelu s provincijalom p. Antom Tustonjićem, te mnogobrojne vjernike koji su dupkom popunili župnu crkvu. Nadahnutu propovijed u kojoj je mladomisnika podsjetio tko je to svećenik i koje su njegove primarne zadaće koje je ređenjem na sebe preuzeo održao je p. Nikola Stanković, dugogodišnji profesor filozofije na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu i na nekoliko ostalih katoličkih učilišta. Nakon mise slavlje je nastavljeno ispred crkve gdje su župljani i lovačko društvo priredili prigodni domjenak za sve prisutne.     

P. Stjepan Šuflaj rođen je 25 srpnja 1973. u Brežicama (R. Slovenija) i do ulaska u Družbu Isusovu u jesen 2004., živio je u Otruševcu, malom mjestu kraj Samobora. Ranih 90-ih završio je srednju tehničku školu u Samoboru sa zvanjem Strojarski tehničar – kovinotokar. Kao kovinotokar radio je u nekoliko firmi.  U vojno-redarstvenoj akciji ‘Oluja’ sudjelovao je na razminiravaju minama posijanim terenima između Gospića i Ličkog Osika. Po izlasku iz vojske radi raznorazne poslove:  u jednoj pilani kraj Samobora, kao zaštitar u jednoj zaštitarskoj tvrtci, jedno kratko vrijeme kao inkasator (skupljajući novac za TV – pretplatu),  u jednom poduzeću za proizvodnju auto dijelova, a svoju radničku ”karijeru” završava u jednoj ljevaonici metala.

U jesen 2004. nakon jednog obraćeničkog događaja stupa u novicijat Družbe Isusove u Splitu. Po završetku novicijata studira filozofiju na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove na Jordanovcu, da bi nakon toga otišao u Rim radeći jednu godinu u Hrvatskom programu Radio Vatikana. Po završetku te godine na Radio Vatikanu, odlazi u Collegio del Gesù i započinje trogodišnji studij teologije na Papinskom učilištu Gregoriana u Rimu. Nakon trogodišnjeg studija, 2. travnja 2013., u crkvi Al Gesù u Rimu zaređen je za đakona. Od mjeseca srpnja 2013. obavljao je službu đakona, vjeroučitelja, voditelja ministranata na župi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu a uz to je i regens (odgojitelj) bogoslovima koji žive u našem Kolegiju na Jordanovcu. 21. lipnja 2014. po rukama zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića zaređen je za svećenika u Zagrebačkoj Katedrali s još trinaestoricom kandidata.

Nakon mlade mise p. Stjepan odlazi na župu Srca Isusova na Zamet u Rijeku gdje će vršiti službu župnog vikara.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This