MAGIS 2013

Objavljeno: 14. srpnja 2013.

Skoro dvije tisuće mladih sudjelovalo je 12. srpnja na slavlju otvorenja MAGIS 2013 u dvorištu kolegija Antônio Vieira u brazilskom gradu Salvador, u pokrajini Bahia.

Pjesmom i radošću hodočasnici koji su pristigli iz 52 zemlje slavili su početak ovogodišnjeg MAGIS-a. Događaj je otvorio p. Adilson Aparecido Silva, kordinator MAGIS-a 2013.  

Brazilska muzika označila je početak slavlja, a potom su hodočasnici pod vodstvom animatora isprobali koreografiju za flash mob MAGIS 2013.      

Pater Miguel de Oliveira Martins, provincijal sjeverno-istočne brazilske provincije Družbe Isusove bio je dirnut prisustvom tolikog broja mladih kojima je govorio o pozitivnoj energiji koju mladi trebaju pronijeti svijetom. Pater je pozvao mlade da intenzivno prožive više od 80 eksperimenata tijekom MAGIS-a 2013.

Jedan od najemotivnijih događaja večeri bilo je predstavljanje zastave načinjene od zastava zemalja sudionika MAGIS-a. Zastavu je napravila obitelj iz Salvadora a podignuta je na središtu dvorišta Kolegija. Ideja vodilja pri izradi zastave bila je pokazati da su sve nacije jedno u MAGIS-u i da su pod Kristovom zastavom. Himna MAGIS-a pjevala se na tri službena jezika, portugalskom, engleskom i španjolskom.

Večernjom molitvom zaključeno je slavlje otvaranje ovogodišnjeg MAGIS-a koje je ostavilo poruku vjere i radosti.      

P. Adilson svjedoči kako je slavlje pokazalo snagu ignacijevske mladeži i kako se može ujediniti različite kulture. „Večer je završena velebno, uz sudjelovanje mladih pridošlih iz više od 50 zemalja. Zarazna energija, koja je svakoga od nas učinila radosnim i malo mlađim, kako bismo pomogli ovim mladima u izgradnji boljega svijeta. Završavam ovu večer jako radostan i jako zadovoljan“.

Susret MAGIS 2013 je program organiziran za isusovačku mladež, a priprema je za Svjetski susret mladih koji će se održati u Rio de Janeiru od 23. – 28. srpnja. U programu susreta MAGIS 2013 sudjeluje i devet djevojaka i mladića iz Hrvatske koje prate patri Miroslav Čadek i Sebastian Šujević.

Službena stranica MAGIS 2013

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This