Jednostavni zavjeti Stanka Perice

Objavljeno: 11. rujna 2012.

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna ove godine, u novačkoj kapelici sv. Stanislava na Manušu u Splitu, svoje jednostavne doživotne zavjete u Družbi Isusovoj položio je novak skolastik Stanko Perica. Zavjete je položio prije sv. Pričesti za vrijeme sv. Mise koju je predvodio p. Ante Tustonjić provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. 

U koncelebraciji su bili p. Stipo Balatinac, magister; p. Radojko Karaman, socij; te ostali patri iz kuće,  kao i gosti p. Jure Bosančić, socij provincijala, vlč. Goran Kosić iz Stankove generacije u prvoj godini novicijata, vlč. Robert Rieman, župnik u Ravnoj Gori, a kapelan u Viškovu kada se Stanko odlučivao za Družbu, te vlč. Siniša Vujčić, prijatelj i svećenik Riječke nadbiskupije.

Zavjetima su prisustovali i Stankovi roditelji Margita i Ivan, te sestra Katarina. Bilo je još rodbine i prijatelja, od kojih izdvajamo s. Ljerku i našeg sakristana Nedjeljka Crnčevića. Sviranje i pjevanje predvodila je s. Mirta, katedralna orguljašica u sv. Duji.

Nakon Sv. Mise uslijedio je svečani ručak na kojemu se Stanko osvrnuo na protekle dvije godine u novicijatu i zahvalio svim prisutnima i zaslužnima za njegovo zvanje u Družbi Isusovoj.

Završivši dvogodišnji novicijat, Stanko će nekoliko dana provesti u rodnom Viškovu pokraj Rijeke, a s početkom akademske godine započet će studij filozofije na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Preporučamo ga u molitve, kao i ostale mlade u Družbinoj formaciji.

stanko perica

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This