Isusovci u brojkama

Objavljeno: 29. ožujka 2014.

Generalna kurija Družbe Isusove u Rimu objavila je 25. ožujka 2014. brojčano stanje Reda na dan 1. siječnja 2014.

Isusovci u svijetu raspoređeni su u 84 provincije, 5 neovisnih regija i 10 regija koje ovise o nekoj provinciji.

Na dan 1. siječnja 2014. Družba je brojala 16 986 članova od kojih su 12 107 svećenici, 1 331 brat, 2 842 skolastika koji se spremaju na svećeništvo i 706 novaka koji se nalaze na početku svojega redovničkog života u Družbi. S obzirom na 2013. godinu to znači 268 isusovaca manje.

Hrvatska provincija Družbe Isusove, prema spomenutoj statistici, na dan 1. siječnja brojala je 143 isusovca, od kojih su 106 svećenici, 17 braće, 15 skolastika i 5 novaka. 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This