Isusovačka služba za izbjeglice radi na oslobađanju otetog djelatnika

Objavljeno: 30. srpnja 2014.

Prošlo je više od mjesec dana od otmice p. Alexisa Prema Kumara SJ, ravnatelja afganistanskog ureda Isusovačke službe za izbjeglice (Jesuit Refugee Service – JRS). Naoružana grupa ljudi tada je bila ušla u škola u sjevernom Afganistanu koju vodi JRS i odvela p. Kumara na nepoznato mjesto.

Protekli tjedni su za Premovu obitelj, njegovu isusovačku subraću diljem cijelog svijeta i za sve njegove kolege u JRS-u, bili ispunjeni tugom i boli. Iako se otmičari još nisu javili, svi se nadaju da je Prem dobro. Sve dostupne informacija govore da je živ i da je unutar Afganistana.

Cijelo ovo vrijeme JRS potiho radi na riješenju ove teške situacije. U kontaktu su s afganistanskim vlastima i indijskim generalnim konzultom u Afganistanu. Kako bi učinili sve potrebno za oslobođenje p. Kumara blisko surađuju sa stručnjacima za ovakva pitanja ali i s lokalnom zajednicom.

Nakon kratke stanke, JRS je nastavio s radom u svim svojim obrazovnim projektima u Afganistanu. JRS ostaje odlučan u omogućavanju afganistanskoj djeci kvalitetnog obrazovanja kao uloga u budućnost njih samih, njihovih obitelji i države.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This