Hrvoje Mravak zaređen za đakona

Objavljeno: 22. travnja 2014.

22. travnja u rimskoj crkvi Imena Isusova za đakona je zaređen Hrvoje Mravak, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Svetu misu s obredom ređenja, u koncelebraciji sa stotinjak subraće i sudjelovanjem rodbine i prijatelja ređenika, te brojnoga naroda, predvodio je mons. Cyril Vasyil’ SJ, tajnik Kongregacije za Istočne Crkve.

Uz Hrvoja zaređena su još sedmorica isusovaca: iz Slovačke provincije Jakub Garčár i Jaroslav Mudroň, iz Talijanske provincije Michele Papaluca, iz provincije New Orleans Eric Ramirez, iz Portuglaske provincije Francisco Campos i Fernando Ribeiro i iz provicije Šri Lanke Tharanga Samirathan.

Hrvojevo svjedočanstvo o zvanju možete pogledati na linku

 

 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This