Fakultet filozofije i religijskih znanosti i Laudato TV ostvarili suradnju

Objavljeno: 20. ožujka 2017.

Sporazum

Zajednički cilj je poticanje, promocija i provedba kulturnih, obrazovnih i znanstvenih aktivnosti u kršćanskom i humanističkom ozračju.

Laudato televizija (LTV) ostvarila je suradnju s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Dogovorena je znanstvena i stručna suradnja između fakulteta ranije poznatog pod imenom Filozofski fakultet Družbe Isusove i ove obiteljske televizije na području filozofije, religijskih i drugih humanističkih znanosti. Zajednički cilj je poticanje, promocija i provedba kulturnih, obrazovnih i znanstvenih aktivnosti u kršćanskom i humanističkom ozračju.

Tim povodom upriličeno je danas u prostorima Fakulteta i svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji koje su održali direktorica LTV-a mr. oec. Ksenija Abramović i dekan prof. dr. sc. Ivan Koprek.

Gđa Abramović naglasila je kako Laudato TV od početaka emitiranja ostvaruje suradnju s Fakultetom, s profesorima, stručnim suradnicima i studentima koji su magistrirali na FFRZ-u, a sada su zaposleni na televiziji.

– Potpisom ovog sporazuma našu ćemo suradnju još više učvrstiti, produbiti i osnažiti te ćemo zajedno raditi na promicanju i provedbi obrazovnih, kulturnih i znanstvenih aktivnosti u kršćanskom i humanističkom ozračju – rekla je direktorica LTV-a.

O potrebi širenja znanstvenih tema i neizostavnoj ulozi medija u tom procesu govorio je dekan Koprek.

– Mi se, kao fakultet, želimo uključiti u sve ono što Laudato televizija čini i što joj je zadaća. Želimo činiti dobro još i više, za ljude, za naš narod uz blagoslov svetog Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda – rekao je dekan FFRZ-a.

Sporazum

Jedna od poslovnih misija Laudato televizije je aktivnost na području promicanja kulturnih i obrazovnih vrijednosti na kvalitetan i zabavan način, kako na svome ekranu kroz sadržaj tako i iza njega dajući priliku mladim obrazovanim kadrovima da steknu praktično znanje. Sukladno tome LTV je otvoren za suradnju i prema ostalim obrazovnim institucijama čiji polaznici izraze interes za sudjelovanjem u radu ove obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima.

O LTV-u

Obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima Laudato TV s emitiranjem je počela 2015. godine na internetskim i kablovskim platformama, a koncesiju za digitalnu regiju D44-46 na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije dobila je u listopadu 2016. godine te se od prosinca te godine emitira i zemaljskim putem.

Izvor: Laudato

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This