Dvojica novaka položila zavjete

Objavljeno: 18. rujna 2015.

U četvrtak 17. rujna 2015., liturgijski spomendan sv. Roberta Bellarmina, u splitskoj kapelici Srca Isusova na Manušu, pod svečanom misom koju je predvodio p. Ante Tustonjić, provincijal, jednostavne vječne zavjete položili su novaci druge godine Ivan Junušić i Marko Petričević. Kako je to običaj u Družbi Isusovoj zavjete su položili coram Hostiam (pred Hostijom) zavjetujući vječno siromaštvo, čistoću i poslušnost u Družbi Isusovoj. Na misi su koncelebrirali patri Franjo Pšeničnjak, Smiljan Miličević, Radojko Karaman te magister novaka p. Stipo Balatinac.

Za ovu prigodu iz Osijeka su stigli Ivanov otac Petar, majka Marica i brat Vice, a iz Zagreba Markov otac Šimun, majka Anita i sestra Marija. Pjevanje je gromkim glasom i  svirajući na orguljama predvodio g. Vinko Maroević. Polaganjem zavjeta Ivan i Marko završili su dvogodišnji novicijat u Splitu te nastavljaju svoju redovničku formaciju u skolastikatu na Fratrovcu u Zagrebu gdje će studirati filozofiju na Filozofskom Fakultetu Družbe Isusove. Želimo Našim zavjetovanicama obilje Božjeg blagoslova i vodstvo tijekom cijelog njihovog života!

  

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This