Dvojica isusovaca primili nagrade i priznanja

Objavljeno: 25. travnja 2013.

Ovih dana su dvojica isusovaca naše Provincije primili priznanja za svoj rad i službe. Pater Mihály Szentmártoni dobio je visoko državno odlikovanje od Predsjednika Mađarske Države. Odlikovanje “Srednji Križ za zasluge za mađarski narod” patru Szentmártoniju je dodijeljeno “zbog njegove značajne uloge u životu mađarske zajednice u Rimu, zbog njegove brige za studente crkvenih Zavoda, te za njegovo psihološko i pastoralno djelovanje” – stoji u obrazloženju.

Pater Antun Cvek je dobio dva nova priznanja za svoj karitativni rad. Jedno mu je dodijelio Crveni Križ grada Zagreba. Nagrada nosi naslov “Milosrdni Samaritanac” a dobio ju je za “njegov predan rad s napuštenima i siromašnima”. Drugo priznanje je godišnja nagrada koju dodijeljuje medicinska zajednica pod naslovom “Čini dobro – osjećaj se dobro”, a dodijeljuje se osobama istaknutim u palijativnoj skrbi u Hrvatskoj. P. Cveku je dodijeljena “jer je već više od četrdeset godina primjer pružanja pomoći bolesnima i nemoćnima”.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This