Duhovna obnova djelatnika Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku

Objavljeno: 27. travnja 2015.

Djelatnici Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku krenuli su na duhovnu obnovu u Dom duhovnih vježbi u Opatiji u petak 24. travnja. Na putu prema Opatiji posjetili smo Klasičnu gimnaziju fra Marijana Lanosovića u Slavonskome Brodu prigodom njihove 20. obljetnice djelovanja. Ravnatelj fra Mijo Herman sa svojim zaposlenicioma nas je velikodušno ugostio i proveo školskim prostorima.

Sljedeća naša postaja bila je Rijeka. Razgledali smo župnu crkvu Marijina uznesenja, poznatu kao “Assunta”, nakon što nam je vlč. Mario Tomljanović rekao par riječi o Kvarnerskom kraju i o samoj crkvi uputili smo se prema Katedrali sv. Vida. Zanimljivo nam je bilo vidjeti samu Katedralu, isusovačku crkvu nekada, i stalnu izložbu isusovačke baštine u galeriji katedrale.

U popodnevnim satima stigli smo u dom duhovnih vježbi u Opatiji i navečer započeli duhovnu obnovu pod vodstvom p. Ivana Mandurića. Zahvalni i domaćinu i provincijalatu, a ponajviše Gospodinu koji nas je darovao različitim milostima i blagoslovima, svakoga osobno a i kao zajednicu kojoj je Gospodin dao svoje poslanje, vratili smo se u Osijeku u nedjelju navečer.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This