Đakonsko ređenje Stjepana Šuflaja

Objavljeno: 2. travnja 2013.

U rimskoj crkvi Il Gesù 2. travnja 20013. u popodnevnim satima zaređen je za đakona član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove Stjepan Šuflaj. Svečanu euharistiju predvodio je i zaredio nove đakone, njih trinaestoricu iz različitih dijelova svijeta, kardinal Gianfranco Ravasi, predsjednik Papinskog vijeća za kulturu. U koncelebraciji je bilo stotinjak svećenika među kojima i provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Ante Tustonjić. U nadahnutoj homiliji ređenicima je kardinal Ravasi približio službu đakona, a na kraju euharistijskog slavlja pročitana je i poruka pape Franje koju je uz svoj apostolski blagoslov uputio novim đakonima.

Stjepan Šuflaj rođen je 25. srpnja 1973. u Brežicama. Prije stupanja u Družbu Isusovu radi u različitim tvornicama za obradu i proizvodnju metala. U Družbu Isusovu ulazi 2004., i poslije dvije godine novicijata u Splitu, nastavlja studirati filozofiju na Filozofsko-teološkom Institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Nakon završetka filozofskih studija, dolazi u Rim 2009., radeći godinu dana u hrvatskoj sekciji Radio Vatikana. Od rujna 2010. započinje studi teologije na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This