Blagoslov kapelice IKG-a

Objavljeno: 20. studenoga 2017.

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić blagoslovio je tijekom misnoga slavlja 16. studenoga kapelicu Sv. Josipa Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku. Uz zbor učenika predvođen prof. Zrinkom Andrić i djelatnike škole, nazočili su i predstavnici roditelja, Školskog odbora, p. Stipo Balatinac, kao predstavnik Provincijalata Hrvatske pokrajine Družbe Isusove te Miroslav Černogi, projektant kapelice.
Na početku euharistijskog slavlja prof. Darija Cik, predstavnica djelatnika, prigodno je pozdravila nadbiskupa. Mons. Hranić blagoslovio je kapelu te tijekom svoje homilije uputio riječi ohrabrenja, a posebno se obratio nastavnicima utvrđujući ih u njihovu poslanju odgojitelja i svjedoka za više vrijednosti.
Ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku, p. Sebastian Šujević, rekao je:„Sada je pod naš krov došao živi Gospodin i na raspolaganju nam je za susret i duhovnu okrjepu u svako doba.” Zahvalio je potom nazočnima na svakom, i najmanjem doprinosu – p. Anti Topiću, Dna organizaciji slavlja, a posebno projektantu Černogi te nadbiskupu na pomoći, podršci i brizi. Uz nadbiskupa Hranića, ravnatelja Šujevića te p. Balatinca u koncelebraciji su bili i pp. Zdravko Knežević,, Hrvoje Mravak, i vlč. Dario Hrga. Nakon mise uslijedio je kratko druženje te prigodni domjenak koji su priredili djelatnici škole, a na kojemu je sudjelovao i mons. Hranić. (tekst preuzet sa portala www.ika.hr)

 

 

 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This