Biti isusovac danas

Objavljeno: 15. travnja 2013.

 

Susreli smo se – 11.-15. travnja 2013., u Vilnijusu, Litva – mi, promotori isusovačkog zvanja, ljudi s poslanjem Gospodnjim: pomoći prepoznati i razlučiti tvoj poziv – zove li te On da postaneš isusovac?

Dolazimo iz srednje i istočne europske asistencije: Njemačka, Litva, Slovačka, Češka, Austrija, Švicarska, Mađarska, Rumunjska, Poljska, Rusija, Hrvatska… Na raspolaganju tebi, radeći svoj posao u vinogradu Božjem.

Razgovarali smo o tijekovima u čovjeku, o izazovima mladih, o iskustvima, bogatim iskustvima rada i pozivanja Božjeg, o nesagledivim mogućnostima današnje tehnologije, naviještanja i svjedočenja. O teškoćama, borbama i preprekama. Zaključili smo: sve rješivo s malo volje i nadahnuća. Bog je taj koji vodi, to je njegov projekt – koristi se nama, našim sposobnostima i našom kreativnošću.

A povrh svega ljubav – svjedočenje, velikodušnost, darežljivot, raspoloživost, suradnja – ponajviše ona bratska: „po ljubavi koju imate jedni prema drugima,prepoznat će da ste moji učenici“; On će se poslužiti i pokrenuti srca!

Imati srce za služenje Kristu i širenje Evanđelja. Ključ i izvor. Izgaranje.

Biti isusovac danas, prava avantura, pravi izazov, pravi poziv, prava potreba.

P. Sebastian Šujević SJ

 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This