Biciklijada u čast p. Ante Gabrića

Objavljeno: 27. veljače 2018.

U sklopu manifestacije Dani oca Ante Gabrića u njegovom rodnom Metkoviću 25. veljače 2018. održana je treća po redu biciklijada u njegovu čast. Biciklijada se inače održava u organizaciji BK Relax, BK Metković i TZG-a Metković, a simbolizira misionarski život oca Gabrića, prenosi Neretvanski portal.

Otac Ante rođen je u Metkoviću 28. veljače 1915.g., a ovozemaljski svijet napustio je 20. listopada 1988.g. u dalekoj Indiji, grad Kalkuta.
Ovozemljska veličina našeg oca najbolje se očituje u činjenici da je na posljednjem ispraćaju prisustvovalo i odalo počast više od 20 000 tisuća katolika, muslimana i hindusa. Piše o p. Gabriću stranica Like Metković.

Zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić otvorio je 28. veljače 2015.g. u Zagrebu biskupijski postupak za proglašenje blaženim sluge Božjega oca Antu Gabrića, na dan 100. obljetnice njegovog rođenja.

Dani oca Ante Gabrića traju od 21. do 28. veljače a sam program održavanja manifestacije možete vidjeti ovdje.

 

 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This