42. Obiteljska ljetna škola

Objavljeno: 4. kolovoza 2013.

Obiteljski centar Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove i ove godine koncem ljeta organizira Obiteljsku ljetnu školu u Zagrebu, Jordanovac 110, od četvrtka  29. (17.30) kolovoza do nedjelje, 1. rujna 2013.  

Okvirna tema ovog seminara za roditelje, mlade i djelatnike u obiteljskom pastoralu je  Obitelj –  mjesto cjelovitog odgoja.

Kroz predavanja, radionice i okrugle stolove želi se osnažiti odgojiteljsku ulogu roditelja kao prvih i najvažnijih odgojitelja a obitelj kao prvo i najvažnije okruženje za odrastanje djece i mladih. Iako se danas roditelji u svome odgojnom radu susreću s mnogim poteškoćama (nedostatak vremena, brige za preživljavanje…), postaje im ipak sve jasnije da je uz rađanje odgoj  njihove djece i mladih njihovo Bogom dano poslanje i da ih u tome ne može nitko zamijeniti. S ovim poslanjem je povezano i Božje obećanje da će im biti Prvi i najveći pomoćnik u njegovu ostvarenju.

Za smještaj sudionika izvan Zagreba u vrijeme Škole brine se organizator i bit će na nekoliko mjesta u gradu. Broj je ograničen.

Kao i prijašnjih godina, organizirano je čuvanje i animacija djece kao i rad s mladima. Ipak zbog poteškoća oko smještaja molimo roditelje da povedu sa sobom samo onu djecu i mlade koje ne mogu nikome ostaviti kod kuće.

Troškovi punog pansiona za jedan dan i jednu odraslu osobu (uključno sa smještajem u gradu ) iznosi 50 kn. Za predškolsku djecu je besplatno, a za osnovce se plaća pola cijene.

Sudionici koji imaju svoj vlastiti smještaj u gradu mogu naručiti ručak po povoljnoj cijeni

Predbilježbe, pobliže obavijesti kao i detaljni program mogu se dobiti kod p. Jure Bosančića, 10 001 Zagreb, pp 699, Palmotićeva 31.  Zainteresirani iz Zagreba program mogu dobiti od početka kolovoza na porti u Palmotićevoj i u svim knjižarama na Kaptolu.

Ulaz je slobodan. 

Telefon (01) 4803 000, fax  (01) 4923 464 

program pdf 

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Preminuo p. Ivan Fuček

Preminuo p. Ivan Fuček

Dana 12. siječnja 2020., u 12:30 sati, preminuo je blago u Gospodinu hrvatski teolog i pedagog, isusovac o. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu.

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

Centar za integraciju izbjeglica – SOL

U Hrvatskoj su 554 osobe dobile status izbjeglice. Zahvalni na zaštiti koju su dobili u našoj zemlji, oni žele naučiti hrvatski jezik, vlastitim rukama zarađivati i brinut za svoje obitelji te se s novim prijateljima nasmijati od srca. Na svom putu integracije u...

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Emaus hrvatskih skolastika u Sloveniju

Prošla su dva mjeseca od posjete slovenskih skolastika (đakona) hrvatskim skolasticima… Nakon Uskrsa, skupina skolastika se uputila na uzvratni posjet subraći u Sloveniju.Uz posjetu subraći bila je to ujedno prilika za organizirati "Emaus" - izlet u trajanju od više...

Share This