Zlatko Dalić na Konferenciji o liderstvu: “U pobjedi se ne treba uzvisiti…”

Objavljeno: 15. svibnja 2024.

Zagreb, 11. svibnja 2024. – „Konferencija o liderstvu: Slijedi svoj poziv“, u organizaciji neprofitne udruge Centar Ignacije i drugih tvrtki partnera, okupila je istaknute govornike iz svijeta biznisa, sporta, novinarstva, znanosti i Crkve. Uz glavnog govornika, Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, jedanaest je govornika podijelilo svoja iskustva vođenja i upravljanja te istaknulo važnost etičnog i hrabrog vodstva za razvoj poslovanja, ali i društva.

Na konferenciji, koje je okupila gotovo 400 sudionika iz vjerskog i poslovnog svijeta, predstavljene su teme vezane uz leadership, kršćanski, osobni i poslovni razvoj. Glavni govornik Konferencije, Zlatko Dalić, otkrio je kako ponosno i ponizno kročiti kroz uspjehe i neuspjehe.

“U reprezentaciju sam došao kao čovjek bez velike karijere. Bio sam svjestan da svoj autoritet ne mogu graditi na krivi način, nego na znanju te da svom timu dajem podršku i vjeru kako bi oni bili još bolji u tome što rade. Timu sam pristupio s velikim poštovanjem, koji su željeli i trebali, te sam im bio primjer kako se ponašati i djelovati. Oni su od mene dobili autoritet, ali autoritet znanja”, poručio je Zlatko Dalić na Konferenciji, osvrnuvši se na vođenje hrvatske nogometne reprezentacije.

Inspiracija i poticaj za promjene u društvu

Konferenciju je otvorila poduzetnica i osnivačica portala Mojnovac.hr Kristina Ercegović, a svoje misli o leadershipu i razvoju dali su i govornici: mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Hrvatskoj, Ivana Petrović, novinarka Nove TV, Antonia Hrvatin Roth, urednica i novinarka HRT-a, Krešimir Ćosić, naslovni redoviti profesor u trajnom zvanju i general-pukovnik, Matija Kopić, poduzetnik i suosnivač tvrtke Gideon Brothers, Aleksandar Stanković, urednik i voditelj emisije Nedjeljom u 2 na HRT-u, Ivan Gadže, poduzetnik i partner Kaizen Instituta, Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, glavna medicinska sestra na KBC-u Zagreb, Ivana Kalogjera, osnivačica udruge Nismo same, Andrej Grubišić, konzultant i ekonomski stručnjak.

Ideja je krenula od patra Tvrtka Baruna, isusovca, osnivača i voditelja Centra Ignacije i Akademije za kršćansko vodstvo.

„U društvu nedostaje kvalitetnih vođa, kompetentnih, pravednih i etičnih pojedinaca, koji služe i izgaraju za opće dobro. Konferencija o liderstvu još je jedan naš obol takvoj posvećenosti pojedinca, vođenog kršćanskim vrijednostima. Ovime želimo nadahnuti i potaknuti sve da preuzmu odgovornost, osnažiti ih za rast, da budu spremniji i hrabriji za promjene u društvu, poslu i Crkvi“, rekao je pater Barun.

Centar Ignacije i Akademija za kršćansko vodstvo

Glavni ciljevi programa Akademije za kršćansko vodstvo su edukacija i promicanje vodstva među kršćanskim zajednicama te formacija mladih vođa kako bi bili spremni za izazove reformi i obnove svijeta i Crkve. U sklopu programa Centar Ignacije organizira edukacije o kršćanskom vodstvu koje predvode hrvatski i inozemni stručnjaci, javne tribine s ciljem promoviranja istaknutih pojedinaca koji svojim radom žive kršćanske vrijednosti i vodstvo te brojne jednodnevne radionice za razvoj specifičnih vještina vodstva.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Blaženu djevicu Mariju pod naslovom Gospa od Puta. Po dolasku u Rim 1540. Sveti Ignacije i njegova prva subraća običavali su u Rimu pohađati crkvicu u kojoj se nalazila freska Bogorodice s Djetetom iz 13. ili 14. stoljeća. Rimski vjernički...

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Primio sam poziv od vicepostulatora kauze Časnog sluge Božjega Petra Barbarića p. Ante Topića da se javim povodom 150. godina od rođenja Petra Barbarića. Rado sam prihvatio prisjećajući se svojih prvih poznavanja ovoga kreposnog mladića. Negdje 1963. godine sam čitao...

Prva obljetnica preminuća mons. Valentina Pozaića

Prva obljetnica preminuća mons. Valentina Pozaića

Na današnji dan, 15. svibnja 2024., obilježavamo prvu obljetnicu preminuća mons. Valentina Pozaića, pomoćnog biskupa zagrebačkog. Rođen je 15. rujna 1945. godine u Selnici, župa Marija Bistrica, u brojnoj obitelji, od roditelja Janka i Agate rođene Salar. Nakon...

Share This