Susret članova Papine svjetske molitvene mreže u Rimu

Objavljeno: 10. srpnja 2019.

U Rimu je 28. i 29. lipnja održana proslava 175. obljetnice djelovanja Apostolata molitve, a danas Papine svjetske molitvene mreže uključujući i Euharistijski pokret mladih. Osim tih 175 godina povijesti, proslavljeno je i deset godina od kada je započeo proces obnove Apostolstva molitve (koji je od sada kao Papino djelo s legalnom upravom u vatikanskoj državi), koji je odobrio papa Franjo.

Obljetnica je obilježena u Vatikanu međunarodnim sastankom na kojem su sudjelovala 52 izaslanstva Molitvene mreže s pet kontinenata, koje predstavlja više od 5.000 ljudi, a među njima su bili i predstavnici iz Hrvatske nacionalni ravnatelj o. Zvonko Vlah i njegovi suradnici Nelica Validžić i Darko Fiket.

Opći smjer i koordinacija ovog dvodnevnog događaja bio je u nadležnosti o. Frédérica Fornosa, SJ, međunarodnog delegata Papine svjetske molitvene mreže, koju je imenovao Sveti Otac 2016. – i njegovog međunarodnog tima.

Otvorenje proslave obljetnice, 28. lipnja, izabrano je u povodu svetkovine Srca Isusova, godišnjeg blagdana Papine svjetske molitvene mreže.

Papa Franjo se u podne, uz nazočnost vrhovnog poglavara Družbe Isusove o. Artura Sose, pridružio proslavi 175. obljetnice Apostolata molitve i 10. obljetnice od početka obnove. Papa Franjo obratio se svima nazočnima, izražavajući zahvalnost za sav uloženi trud, ističući da molitvena mreža treba biti u “temeljima misijskog poslanja Crkve“ pa i šire – „u suosjećanju prema svijetu“. Time je Papa svima posvijestio da je “srce misijskog poslanja Crkve – molitva”.

Drugi dan proslave 29. lipnja okupio je na sastanku ravnatelje i nacionalne koordinatore Papine svjetske molitvene mreže i njezina ogranka za mlade (EYM), u sjedištu Generalne kurije Družbe Isusove u Rimu. Tijekom susreta izmijenjene su ideje i projekti kako bi se učvrstila Mreža za molitvu te došla do svakog čovjeka nazvana „Put srca“.

Više o ovome možete pročitati na IKI.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Blaženu djevicu Mariju pod naslovom Gospa od Puta. Po dolasku u Rim 1540. Sveti Ignacije i njegova prva subraća običavali su u Rimu pohađati crkvicu u kojoj se nalazila freska Bogorodice s Djetetom iz 13. ili 14. stoljeća. Rimski vjernički...

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Primio sam poziv od vicepostulatora kauze Časnog sluge Božjega Petra Barbarića p. Ante Topića da se javim povodom 150. godina od rođenja Petra Barbarića. Rado sam prihvatio prisjećajući se svojih prvih poznavanja ovoga kreposnog mladića. Negdje 1963. godine sam čitao...

Share This