Stopama sv. Ignacija… u Španjolsku

Objavljeno: 20. kolovoza 2021.

Nalazimo se u jubilarnoj Ignacijevoj godini: 500 godina od obraćenja sv. Ignacija i 400 godina od njegova proglašenja svetim.
Geslo Ignacijeve godine je “Vidjeti sve novo u Kristu” i to su riječi kojima sv. Ignacije opisuje vlastito obraćenje i promjenu u pogledu na svijet.

Ignacijevu godinu proslavit ćemo i hodajući njegovim stopama u rodnoj mu Španjolskoj i stoga hrvatski isusovci zajedno s Centrom za duhovnost i kulturu Ignacije organiziraju hodočašće “Stopama sv. Ignacija… u Španjolsku”.

Za vrijeme hodočašća tražit ćemo Boga u četiri ignacijevska mjesta:
Loyola, grad Ignacijeva rođenja;
Montserrat, marijansko svetište u kojem je Ignacije probdio noć moleći pred Gospinim oltarom;
Manreza, u kojoj je Ignacije proveo 11 mjeseci te doživio intenzivna duhovna iskustva;
Ksaver, gdje je rođen sv. Franjo Ksaverski, najveći kršćanski misionar svih vremena nakon sv. Pavla.

Uoči hodočašća bit će organizirana 3 pripremna susreta u Zagrebu kako bi se hodočasnici što bolje pripremili, a prisutnost na minimalno dva susreta je obavezna (uživo ili preko Zoom-a).

Polazak iz Zagreba: subota, 23.10.2021. (u kasnim noćnim satima)
Povratak u Zagreb: nedjelja, 31.10.2021. (u ranim jutarnjim satima)

Uvjet sudjelovanja: Covid putovnica ili negativan Covid test 48 sati prije putovanja.
Broj hodočasnika je ograničen mjestima u busu, a rok prijave je do popunjenja slobodnih mjesta.
Cijena: 2.350,00 kn (moguće u ratama, 1. rata od minimalno 800 kn je potvrda prijave).
U cijenu su uključeni prijevoz, smještaj (hostelskog tipa), hrana, stručno vodstvo, pripremni susreti, materijali, duhovna pratnja i dr.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/VhrNh46yTEDk9ABL9
Za sva dodatna pitanja i informacije slobodno se javite: manreza@ignacije.hr

Ne propustite priliku proslaviti jubilarnu Ignacijevu godinu i potražiti Boga na novim mjestima tako da pođete na putovanje u rodnu mu Španjolsku.

Ovo hodočašće prilika je za odlučan zaokret prema Bogu!

Informacije o svim ponuđenim programima Centra za duhovnost i kulturu Ignacije pogledajte ovdje: https://www.ignacije.hr/manreza


Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Ono malo više – povodom 150. obljetnice Petrova rođenja

Ono malo više – povodom 150. obljetnice Petrova rođenja

Ono malo više – Putevima isusovačkih velikana Kristov Stol – Misijska Europska Inicijativa i Humanitarna udruga “Ono malo više” pozivaju Vas na biciklistički maraton “Putevima isusovačkih velikana” koji će se održati od 16. -19. 05. 2024. godine. OPIS RUTE PO DANIMA:...

Početak korizme

Početak korizme

Sutra nam započinje korizma. Vrijeme je to u kojem se želimo obratiti i približiti Bogu. Što mene vodi obraćenju? Obraćenje svetog Ignacija Lojolskog započelo je po čitanju duhovnog štiva dok se oporavljao od ranjavanja. Čitamo u njegovoj Autobiografiji (5-8)... "Kako...

Preminuo isusovac brat Juro Marić

Preminuo isusovac brat Juro Marić

Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna svijetlila mu. Počivao u miru. Član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, brat Juro Marić preminuo je u ponedjeljak 5. veljače u ranim popodnevnim satima, u Bolnici Rebro u Zagrebu u 80. godini života i 64. godini...

Share This