Razmišljaš o svom životnom pozivu? Možda baš isusovac?

Objavljeno: 11. listopada 2023.

Hrvatska pokrajina Družbe Isusove organizira vikende „Možda baš isusovac“ za muškarce od 18 do 40 godina koji razmišljaju o svome životnom pozivu. I koji su otvoreni mogućnost da je njihov životni poziv biti isusovački brat ili svećenik u Družbi Isusovoj. Bitno je reći da je vikend namijenjen katolicima s redovitim sakramentalnim životom. Prilika je to za upoznati redovnike isusovce i svetog Ignacija koji nam je u svojoj ostavštini predao i smjernice kako donositi velike odluke kao što je odluka o zvanju. Sam koncept vikenda je vrlo jednostavan: molitva, druženje, fizički rad te duhovno čitanje tekstova vezanih za isusovačku duhovnost.

Ako si jedan od muškaraca koji razmišlja koju odgovornost u životu preuzeti i spreman si, za početak, doći na ovakav vikend na Sljeme, Modrave, Kravarsko, provjeri kalendar i prijavi se za jedan od termina „Možda baš isusovac“ u 2023./2024.

  • 27. – 29. listopada 2023.
  • 1. – 3. prosinca 2023.
  • 2. – 4. veljače 2024.
  • 12. – 14. travnja 2024.

Vikend je prilika za druženje s isusovcima, molitvu, rad odnosno kušanje konkretnih aktivnosti koje rade isusovci u Hrvatskoj, a svrha je omogućiti okruženje u kojem ćeš na ignacijevski način ući u razlučivanje o svom pozivu.

Prijaviti na vikend može se putem PRIJAVNICE, a za više informacija javi se na mislav.skelin@skac.hr.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Blaženu djevicu Mariju pod naslovom Gospa od Puta. Po dolasku u Rim 1540. Sveti Ignacije i njegova prva subraća običavali su u Rimu pohađati crkvicu u kojoj se nalazila freska Bogorodice s Djetetom iz 13. ili 14. stoljeća. Rimski vjernički...

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Primio sam poziv od vicepostulatora kauze Časnog sluge Božjega Petra Barbarića p. Ante Topića da se javim povodom 150. godina od rođenja Petra Barbarića. Rado sam prihvatio prisjećajući se svojih prvih poznavanja ovoga kreposnog mladića. Negdje 1963. godine sam čitao...

Share This