SKAC Osijek: Prva Misa mladih u novoj akademskoj godini

Objavljeno: 5. listopada 2022.

Prva Misa mladih u ovoj akademskoj godini održana je i u Studentskom katoličkom centru Osijek u petak 30. rujna 2022. godine. Budući da je predsjednik i duhovnik SKAC OS-a p. Ike Mandurić, SJ, na službi vođenja duhovnih vježbi franjevcima u Chicagu u Sjedinjenim Američkim Državama, prvu Misu mladih održao je novi svećenik na službi vjeroučitelja u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Osijeku, a kojemu je ujedno dodijeljena služba pomoćnika u SKAC OS-u, p. Boris Jozić, SJ.

Pater Jozić oslanjao se na evanđelje dana Lk 10, 13-16 koje donosi Isusovu opomenu nevjeri i oholosti Betsaide, Korozaina i Kafarnauma, te na Jobove riječi iz prvoga čitanja (Job 38, 1.12-21; 40, 3-5): Odveć sam malen: što da odgovorim (Gospodinu)?

„Da su se u Tiru i Sidonu dogodila čudesa koja su se zbila U VAMA, odavna bi već, sjedeć u kostrijeti i pepelu, činili pokoru“, reče Isus. Te riječi pater rabi kako bi mlade potaknuo na obraćanje pozornosti na ono što se događa u NJIMA, a ne oko njih. Koja čuda Gospodin čini u mojoj nutrini? Usred životnih oluja koje su stvarnost i ne možemo im umaći, a rijetko ih možemo i promijeniti, važno je gledati u Gospodina, čekati na njega. Gdje je on u oluji koja me snalazi? U tom nastojanju da prepoznamo Gospodina u svakodnevnici prepoznaje se poniznost djeteta i njegovo povjerenje u Oca.

Nakon Mise mladih uslijedilo je uobičajeno druženje u donjoj dvorani gdje su mladi uz zakusku mogli isprobati i novi stolni nogomet kupljen donacijama mladih i ostalih podržavatelja rada udruge.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Skupština Zajednice kršćanskog života

Skupština Zajednice kršćanskog života

Na Svjetski dan ZKŽ-a koji se obilježava na blagdan Blagovjesti, u župi presv. Srca Isusova na Zametu (Rijeka), održana je skupština Zajednice kršćanskog života Hrvatske, nakon duže stanke uzrokovane pandemijom. Izabrano je novo izvršno vijeće: predsjednik: Damijan...

Dar(ov) i ti – proslava Dana Škole – IKG u Osijeku

Dar(ov) i ti – proslava Dana Škole – IKG u Osijeku

Dan Škole tradicionalno obilježavamo na svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika naše Škole, a ove smo ga godine proslavili 20. ožujka i povezali s obilježavanjem Svjetskoga dana darovitih (21. ožujka). Proslavu smo započeli u crkvi sv. Mihaela, u osječkoj Tvrđi, svetom...

Share This