SKAC Osijek: Prva Misa mladih u novoj akademskoj godini

Objavljeno: 5. listopada 2022.

Prva Misa mladih u ovoj akademskoj godini održana je i u Studentskom katoličkom centru Osijek u petak 30. rujna 2022. godine. Budući da je predsjednik i duhovnik SKAC OS-a p. Ike Mandurić, SJ, na službi vođenja duhovnih vježbi franjevcima u Chicagu u Sjedinjenim Američkim Državama, prvu Misu mladih održao je novi svećenik na službi vjeroučitelja u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Osijeku, a kojemu je ujedno dodijeljena služba pomoćnika u SKAC OS-u, p. Boris Jozić, SJ.

Pater Jozić oslanjao se na evanđelje dana Lk 10, 13-16 koje donosi Isusovu opomenu nevjeri i oholosti Betsaide, Korozaina i Kafarnauma, te na Jobove riječi iz prvoga čitanja (Job 38, 1.12-21; 40, 3-5): Odveć sam malen: što da odgovorim (Gospodinu)?

„Da su se u Tiru i Sidonu dogodila čudesa koja su se zbila U VAMA, odavna bi već, sjedeć u kostrijeti i pepelu, činili pokoru“, reče Isus. Te riječi pater rabi kako bi mlade potaknuo na obraćanje pozornosti na ono što se događa u NJIMA, a ne oko njih. Koja čuda Gospodin čini u mojoj nutrini? Usred životnih oluja koje su stvarnost i ne možemo im umaći, a rijetko ih možemo i promijeniti, važno je gledati u Gospodina, čekati na njega. Gdje je on u oluji koja me snalazi? U tom nastojanju da prepoznamo Gospodina u svakodnevnici prepoznaje se poniznost djeteta i njegovo povjerenje u Oca.

Nakon Mise mladih uslijedilo je uobičajeno druženje u donjoj dvorani gdje su mladi uz zakusku mogli isprobati i novi stolni nogomet kupljen donacijama mladih i ostalih podržavatelja rada udruge.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Susret mladih isusovaca u Splitu

Susret mladih isusovaca u Splitu

U utorak 28.8.2023. u Splitu započeo je godišnji Susret mladih isusovaca, skraćeno „SMI“. To je događaj koji se na godišnjoj razini organizira u Hrvatskoj pokrajini Družbe Isusove i na kojem se okupljaju isusovci, često raspršeni po raznim dijelovima Europe i svijeta...

Likovna kolonija “Tvome Presvetom Srcu”

Likovna kolonija “Tvome Presvetom Srcu”

Tijekom tri prevruća kolovoška dana u dvorištu bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici nastalo je 10 vrhunskih umjetničkih djela, slika i reljefa. Kreativnosti nisu smetali ni visoke temperature niti komarci. Akademske slikare i kipare okupila je jedna od sudionica...

Proslava svetkovine Presvetog Srca Isusova u Osijeku

Proslava svetkovine Presvetog Srca Isusova u Osijeku

Dana 16. lipnja 2023. u svetištu Presvetog Srca Isusova u Stepinčevoj 27, za koje se brine Družba Isusova, tijekom cijeloga dana vjernici su mogli sudjelovati na svetim misama i iskoristiti priliku za sakrament Pomirenja. U 19 sati bio je vrhunac proslave svečanom...

Share This