Možda baš isusovac uz Modrave i masline

Objavljeno: 28. listopada 2022.

Krenuo je novi ciklus vikenda ‘Možda baš isusovac’. Program je održan od 21. do 23. listopada, ovog puta u Dragama kod Pakoštana i obližnjim Modravama.

Svrha programa ‘Možda baš isusovac’ je pomoći mladićima koji razmišljaju o duhovnom zvanju u Družbi Isusovoj, da razluče postoji li Božji poziv i dobiti sliku o isusovačkoj karizmi, te o tome kakav je redovnički život u Družbi Isusovoj. S druge strane, omogućuje i isusovcima da upoznaju moguće kandidate.

U program su bila uključena tri mladića koja razmišljaju o duhovnom pozivu u Družbi Isusovoj te tri isusovca svećenika, Mislav Skelin, Bojan Bijelić i Marko Petričević.

Bili su smješteni u Dragama gdje su ih primili, u vrlo lijepo gostoprimstvo, obitelj Jadranka i Antonele Marketin. Prva je večer bila posvećena evociranju iskustva Boga koja je svaki od njih imao u životu. Potom su se prisjetili kakvi su bili njihovi prvi susreti s isusovcima i njihovom karizmom i kako su se osjećali u tim trenucima života. Slijedećega dana, u subotu, bili su u berbi maslina na Modravama zajedno s još pedesetak volontera SKACa Palma iz Zagreba.

Polako smo i strpljivo radili i guštali u sunčanom listopadskom danu, u plavetnilu mora i neba, u mediteranskim mirisima koji su se osjećali nekako jače nego ljeti. Sklad Boga, prirode i čovjeka mogao se snažno doživjeti, prepričava p. Mislav Skelin, koji je promotor za duhovna zvanja u Družbi.

Volonterski rad i korisne aktivnosti bitan su dio programa ‘Možda baš isusovac’. Boravak na Modravama, misa u kojoj su slavili spomendan svetog Ivana Pavla II, berba maslina, zajednički obroci i druženje, magis krug, donijeli su radost i zajedništvo.

Po povratku u Drage, razmišljali su i razgovarali o isusovačkoj formaciji i njezinim komponentama kao i o tome što u Družbi znači biti svećenik, a što isusovački brat.

Posljednji dan, u nedjelju, posjetili su lokalnu Župu svetog Mihovila na Murteru gdje ih je srdačno dočekao don Ivan Katić. Poslije mise hodočastili su u svetište Gospe od Karavaja poviše Tisnog.

Sljedeći vikend ‘Možda baš isusovac’ održava se od 2. do 4. prosinca 2022. Prijaviti se možeš ovdje: PRIJAVNICA ZA MOŽDA BAŠ ISUSOVAC, a ukoliko imaš pitanja o samom programu, javi se na: mislav.skelin@skac.hr.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Blaženu djevicu Mariju pod naslovom Gospa od Puta. Po dolasku u Rim 1540. Sveti Ignacije i njegova prva subraća običavali su u Rimu pohađati crkvicu u kojoj se nalazila freska Bogorodice s Djetetom iz 13. ili 14. stoljeća. Rimski vjernički...

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Primio sam poziv od vicepostulatora kauze Časnog sluge Božjega Petra Barbarića p. Ante Topića da se javim povodom 150. godina od rođenja Petra Barbarića. Rado sam prihvatio prisjećajući se svojih prvih poznavanja ovoga kreposnog mladića. Negdje 1963. godine sam čitao...

Share This