Božićna priredba – početak proslave 25. obljetnice IKG-a

Objavljeno: 19. prosinca 2023.

Tradicionalna školska božićna priredba naše škole ove je godine bila posebna jer je bila prilika za početak proslavljanja 25. obljetnice djelovanja škole. U pozdravnom govoru ravnatelj škole Alen Šimičić predstavio je dvadesetpetogodišnju povijest škole dočaravši brojkama da je riječ o naizgled malenoj školi, no ponosnoj na velike rezultate svojih učenika i nastavnika.

U dvosatnom programu nastupao je školski pjevački zbor pod vodstvom Zrinke Andrić, prof., obogaćen bivšim učenicima raznih generacija, koji su svojim vrsnim pjevanjem podsjetili na višegodišnje uspjehe pjevačkoga zbora na državnim smotrama. Uz zborno pjevanje, publika je imala priliku čuti i žensku vokalnu skupinu, mušku klapu, izvrstan gitarski duo te tamburaški orkestar, a dobri su poznavatelji povijesti škole među mnogobrojnim izvođačima prepoznavali bivše učenike, neke koji su već proslavili i dvoznamenkaste obljetnice mature.

Dramska skupina pod vodstvom Marije Klasić-Petrović, prof., izvela je simpatičnu Betlehemsku priču, a mladi su glumci svojim glumačkim šarmom, ali i pjevačkom izvedbom razgalili publiku. Da klasičari cijene klasično pokazala je plesna skupina svojom baletnom izvedbom, a da klasičari mogu zvučati i suvremeno dokazao je školski bend. Iznenađenje su priredili nastavnici škole pokazavši svoje zborske vještine pjesmom „Zdravo budi, mladi Kralju“, a mlade nastavničke snage škole, profesori Josip Elez, Filip Lovrinčević i p. Boris Jozić, svojim su sviračkim i pjevačkim sposobnostima popratili mnoge nastupe.

Prigodne govore održali su nadbiskup Đuro Hranić, istaknuvši da se uvijek rado odaziva na suradnju sa školom koju su osnovali oci isusovci, a koja djeluje na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, te pater Sebastian Šujević, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, a donedavni ravnatelj Škole, koji je darivanjem škole pokazao da i dalje, kao i mnogobrojni oci isusovci, bivši ravnatelji i djelatnici Škole, budno prati i podupire njezin rad.

Vera Bilandžić, prof.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Početak korizme

Početak korizme

Sutra nam započinje korizma. Vrijeme je to u kojem se želimo obratiti i približiti Bogu. Što mene vodi obraćenju? Obraćenje svetog Ignacija Lojolskog započelo je po čitanju duhovnog štiva dok se oporavljao od ranjavanja. Čitamo u njegovoj Autobiografiji (5-8)... "Kako...

Preminuo isusovac brat Juro Marić

Preminuo isusovac brat Juro Marić

Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna svijetlila mu. Počivao u miru. Član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, brat Juro Marić preminuo je u ponedjeljak 5. veljače u ranim popodnevnim satima, u Bolnici Rebro u Zagrebu u 80. godini života i 64. godini...

Presveto Ime Isusovo – Naslovnik Družbe Isusove

Presveto Ime Isusovo – Naslovnik Družbe Isusove

U Družbi Isusovoj 3. siječnja slavi se svetkovina Presvetog Imena Isusova. Zborna molitva: Pogledaj, molimo, milosrdni Oče, ovu svoju najmanju Družbu, koju resi presveto Ime Isusa, tvoga Sina, i udijeli nam, da, kao što u sadašnjem životu uživamo njegovu milinu i...

Share This