Razmišljaš o svom životnom pozivu? Možda baš isusovac?

Objavljeno: 11. listopada 2023.

Hrvatska pokrajina Družbe Isusove organizira vikende „Možda baš isusovac“ za muškarce od 18 do 40 godina koji razmišljaju o svome životnom pozivu. I koji su otvoreni mogućnost da je njihov životni poziv biti isusovački brat ili svećenik u Družbi Isusovoj. Bitno je reći da je vikend namijenjen katolicima s redovitim sakramentalnim životom. Prilika je to za upoznati redovnike isusovce i svetog Ignacija koji nam je u svojoj ostavštini predao i smjernice kako donositi velike odluke kao što je odluka o zvanju. Sam koncept vikenda je vrlo jednostavan: molitva, druženje, fizički rad te duhovno čitanje tekstova vezanih za isusovačku duhovnost.

Ako si jedan od muškaraca koji razmišlja koju odgovornost u životu preuzeti i spreman si, za početak, doći na ovakav vikend na Sljeme, Modrave, Kravarsko, provjeri kalendar i prijavi se za jedan od termina „Možda baš isusovac“ u 2023./2024.

  • 27. – 29. listopada 2023.
  • 1. – 3. prosinca 2023.
  • 2. – 4. veljače 2024.
  • 12. – 14. travnja 2024.

Vikend je prilika za druženje s isusovcima, molitvu, rad odnosno kušanje konkretnih aktivnosti koje rade isusovci u Hrvatskoj, a svrha je omogućiti okruženje u kojem ćeš na ignacijevski način ući u razlučivanje o svom pozivu.

Prijaviti na vikend može se putem PRIJAVNICE, a za više informacija javi se na mislav.skelin@skac.hr.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Prva obljetnica preminuća mons. Valentina Pozaića

Prva obljetnica preminuća mons. Valentina Pozaića

Na današnji dan, 15. svibnja 2024., obilježavamo prvu obljetnicu preminuća mons. Valentina Pozaića, pomoćnog biskupa zagrebačkog. Rođen je 15. rujna 1945. godine u Selnici, župa Marija Bistrica, u brojnoj obitelji, od roditelja Janka i Agate rođene Salar. Nakon...

Posveta Družbe Isusove sv. Josipu, zaštitniku Provincije

Posveta Družbe Isusove sv. Josipu, zaštitniku Provincije

Kao Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - novaci, bogoslovi, časna braća, svećenici, nas pedesetak hodočastili smo 1. svibnja sv. Josipu u Nacionalno svetište svetog Josipa, Župa Blažene Djevice Marije Snježne u Karlovcu i obnovili Posvetu Družbe sv. Josipu, zaštitniku...

Share This