Tijelovska procesija ponovno u zagrebačkoj Palmi

Objavljeno: 15. lipnja 2022.

Na svetkovinu Tijelova, u zagrebačkoj Župi Presvetog Srca Isusova, svečana večernja Misa bit će u 19 sati, a nakon nje tijelovska procesija ulicama Župe!

Protekle dvije godine tijelovske procesije središtem Zagreba, zbog potresa i epidemije, nije bilo, stoga je zahvalnost i radost za ovaj događaj još veća. Uz župljane i vjernike štovatelje Srca Isusova sudjelovat će i počasna postrojba Kravat pukovnije, počasna vatrogasna postrojba, puhački orkestar ZET-a te lovci Lovačkog saveza grada Zagreba.

Svečanu svetu misu predslavi župnik p. Ivan Matić, a mise kroz dan su kao nedjeljom.

U srijedu, 15. lipnja u Župi započinje devetnica uoči svetkovine Srca Isusovog koja se slavi 24. lipnja. Večernje svete Mise su u 18:30 kroz tjedan i 19:00 sati u nedjelju.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Kardinal Puljić o 150. obljetnici rođenja Petra Barbarića

Primio sam poziv od vicepostulatora kauze Časnog sluge Božjega Petra Barbarića p. Ante Topića da se javim povodom 150. godina od rođenja Petra Barbarića. Rado sam prihvatio prisjećajući se svojih prvih poznavanja ovoga kreposnog mladića. Negdje 1963. godine sam čitao...

Prva obljetnica preminuća mons. Valentina Pozaića

Prva obljetnica preminuća mons. Valentina Pozaića

Na današnji dan, 15. svibnja 2024., obilježavamo prvu obljetnicu preminuća mons. Valentina Pozaića, pomoćnog biskupa zagrebačkog. Rođen je 15. rujna 1945. godine u Selnici, župa Marija Bistrica, u brojnoj obitelji, od roditelja Janka i Agate rođene Salar. Nakon...

Share This