HRVATSKA POKRAJINA DRUŽBE ISUSOVE - CROATIAN PROVINCE OF THE SOCIETY OF JESUS

Pridruži nam se


Pozivamo te da pogledaš u dubinu svoje duše i tamo pronađeš odgovor na svoje čežnje. Ako osjećaš da te Bog zove, pomoći ćemo ti da ga bolje upoznaš, i da upoznaš život svetog Ignacija – čovjeka koji je nadahnuo i nas – u nadi da će na isti način nadahnuti i tebe.

Sveti Ignacije je vjerovao da Bog ima plan za svakoga od nas. Pozivamo te da se odvažiš zapitati se koji je Božji plan za tebe, i je li postati isusovac i tvoj životni poziv?!

Ako želiš doći, zastani na trenutak i pročitaj savjet bivšeg isusovačkog poglavara p. Pedra Arrupe-a, koji je rekao:

Ne dolazi, ako se bojiš,
ne dolazi, ako ne ljubiš Crkvu kao majku,
ne dolazi, ako misliš da svojim dolaskom Družbi činiš uslugu.

Dođi, ako ti je jedina želja služiti Kristu,
dođi, ako imaš čvrsta ramena koja će podnositi teret,
dođi, ako imaš razborit, otvoren i bistar duh,
dođi, ako imaš srce veće nego svijet,
dođi, ako se znaš nasmijati dobroj šali, a ponekad i samome sebi.

“Crkva vas treba, računa s vama, i nastavlja vam se obraćati s pouzdanjem, osobito kada treba doprijeti do onih fizičkih i duhovnih područja kamo drugi ne stižu ili im to teže uspijeva.” (Iz govora sv. Oca Benedikta XVI. 35. Generalnoj kongregaciji Družbe Isusove, 21. veljače 2008.)

Papine riječi upućene Družbi sažeto ocrtavaju poslanje jednog isusovca u današnjem svijetu. Biti poslan, predati se spremno i velikodušno u Božje ruke, biti slobodan i služiti gdje god je veća potreba, na veću slavu Božju.

U današnjem svijetu i društvu u kojem živimo mladi čovjek se zbog pomanjkanja smisla i životnih ideala sve teže odlučuje na ovakvu životnu avanturu.
Ako želiš pristupiti isusovcima, nećeš isključivo živjeti i raditi između četiri zida, nego u Redu čija je jedna od glavnih oznaka – pokretljivost! Ako je to što želiš i tražiš, možda je ovo prvi korak na putu tvoje odluke!?