Isusovac Zlatko Brauchler zaređen za đakona

Objavljeno: 12. travnja 2023.

Luksemburški nadbiskup kardinal Jean-Claude Hollerich, SJ, u utorak 11. travnja 2023., u crkvi Presvetog Imena Isusova u Rimu za đakone je zaredio dvadeset isusovaca iz Međunarodnog kolegija Presvetog Imena Isusova, među kojima je bio i član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove Zlatko Brauchler.

Novi đakoni potječu iz sedamnaest različitih zemalja, sa skoro svih kontinenata. Uz članove Kolegija, tri stotine drugih svećenika i brojne prijatelje ređenika, ređenju su nazočila i subraća iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, uz provincijala p. Dalibora Renića. Bio je nazočan i umirovljeni beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar SDB.

U svojoj homiliji kardinal Hollerich je istaknuo činjenicu da će ređenici trajno ostati đakoni, pa i nakon svećeničkog ređenja, a to uključuje narav đakonata da je posvećen služenju Božjoj riječi i služenju siromasima. Komentirajući evanđelje od dana, podsjetio je da će đakoni moći pronalaziti uskrslog živoga Krista u svemu što budu činili, počevši od slavlja liturgije časova, svakodnevne meditacije i euharistije.

Zlatko Kevin Brauchler rođen je 1991. godine u Speyeru (Njemačka), a preci su mu Podunavski Nijemci iz Nijemaca (Srijem). Pohađao je klasičnu gimnaziju i sjemenište nadbiskupije München i Freising u Wolfratshausenu. Godine 2015. stupio je u novicijat Hrvatske pokrajine Družbe Isusove u Splitu. Studirao je filozofiju na Filozofsko-teološkom Institutu Družbe Isusove u Zagrebu, a pastoralni praktikum obavljao je u pastoralu mladih pri Župi Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Trenutno završava studij teologije na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Novi đakoni su u srijedu 12. travnja primljeni u audijenciju kod pape Franje.

IKA/HPDI, 12.4.2023.

Pomozite nam obnoviti Baziliku

Srce Isusovo, koje je „izvor svake utjehe“, kako molimo u litanijama, tješi nas i u ovoj situaciji i otvara put nade. Zahvaljujemo mu što od nas isusovaca nitko nije nastradao, tek manja ili veća uznemirenja zbog stresa ili potrebe preseljenja, jer su i više etaže u kući izvan upotrebe. No, zbog toga svega ne odustajemo! Štoviše, u zajedništvu sa svima vama, u zahvali onima koji su nam već iskazali podršku i pružili ruku suradnje, započinjemo obnovu naše Bazilike Presvetog Srca.

Ignacijev put

Godišnjak Ignacijev put je namijenjen našim prijateljima i dostupan je u tiskanom obliku.

Svi brojevi Ignacijevog puta →

Pratite nas

Povezane objave

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Gospu od Puta

Isusovci 24. svibnja slave Blaženu djevicu Mariju pod naslovom Gospa od Puta. Po dolasku u Rim 1540. Sveti Ignacije i njegova prva subraća običavali su u Rimu pohađati crkvicu u kojoj se nalazila freska Bogorodice s Djetetom iz 13. ili 14. stoljeća. Rimski vjernički...

Kanonska faza 71. Kongregacije prokuratora

Kanonska faza 71. Kongregacije prokuratora

U nedjelju, 14. svibnja isusovci okupljeni za Kongregaciju prokuratora u Loyoli završili su svoje osmodnevne duhovne vježbe koje su vodili asistenti Victor Assouad, Claudio Paul i Mark Ravizza. „Moliti s isusovcima i pomagati isusovcima u molitvi uvijek je jedinstveno...

Zagreb-Palma: Proslavljen blagdan blaženoga Ivana Merza

Zagreb-Palma: Proslavljen blagdan blaženoga Ivana Merza

Blagdan bl. Ivana Merza proslavljen je kod isusovaca u Palmotićevoj ulici u Zagrebu uz baziliku Presvetoga Srca Isusova svečanim misnim slavljem u srijedu 10. svibnja koje je predslavio varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Uvodeći u homiliju mons. Josip...

Share This