Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Bio bih kriv za teški zločin kad bi propustio uposliti sposobne veslače koje Družba može dati Petrovoj barci izloženoj mnogobrojnim olujama.

papa Pio VII, 1814. godine prilikom ponovne uspostave Družbe Isusove

Četri nova novaka Družbe Isusove

U subotu, 07. listopada 2017. na spomendan Gospe od Krunice, na svečanom liturgijskom slavlju svoje redovničko ruho obukli su ns. Tomislav Barun, ns. Valentino Findrik, ns. Ivan Grahovac i nb. Aleksandar Stojčić.

Video povodom proslave dijamantnog Jubileja

Velika je stvar svećeničko zvanje, sam put do ostvarenja toga zvanja kao i molitve i napori koji se uz to zvanje vežu. Ove godine Isusovci u hrvatskoj zahvaljuju Bogu za nova zvanja, za naše novake, no ne trebamo zaboraviti ni one koji su svoj DA rekli Bogu prije mnogo godina. P. Galauner je taj svoj svećenički DA rekao prije 60 godina, a povodom obljetnice gospodin Đambić je napravio prigodan video koji opisuje patrov put i mjesta služenja kroz sve te godine. 

Duhovne vježbe u svakodnevnom životu

Gdje? – Uz baziliku Srca Isusova, Palmotićeva 31

Kada? – Od 9. siječnja do 5. lipnja 2018.

Voditelj: P. Marijan Steiner SJ sa suradnicima

Novi đakon za Družbu Isusovu, p. Petar Klarić

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je u subotu 30. rujna euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u zajedništvu s pomoćnim biskupom Mijom Gorskim te okupljenim provincijalima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i Božjim narodom, zaredivši šesnaestoricu novih đakona među kojima je bio i isusovac, Petar Klarić.

Spomen na p. Gabrića u Indiji

Uspomena na p. Antu Gabrića još je živa u mjestima u kojima je djelovao. U utorak 26.09.2017. baruipurski biskup Salvadore Lobo blagoslovio je novu crkvu u Sabnomaskaru u župi Gosab (Zapadni Bengal, Indija).

Uoči svečanog misnog slavlja održana je procesija do nove crkve na nakanu proglašenja blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića tijekom koje je, uz glazbu i pjesmu, zazivano ime p. Gabrića.

Stranice