Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Bio bih kriv za teški zločin kad bi propustio uposliti sposobne veslače koje Družba može dati Petrovoj barci izloženoj mnogobrojnim olujama.

papa Pio VII, 1814. godine prilikom ponovne uspostave Družbe Isusove

Obavijesti FFRZ-a

Blagoslov kapelice IKG-a

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić blagoslovio je tijekom misnoga slavlja 16. studenoga kapelicu Sv. Josipa Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku. Uz zbor učenika predvođen prof. Zrinkom Andrić i djelatnike škole, nazočili su i predstavnici roditelja, Školskog odbora, p. Stipo Balatinac, kao predstavnik Provincijalata Hrvatske pokrajine Družbe Isusove te Miroslav Černogi, projektant kapelice. Na početku euharistijskog slavlja prof.

Znanstveni skup o Franji Suárezu

Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u utorak 14. studenoga 2017. priredio je znanstveni skup „Filozofija i pravo" prigodom 400. obljetnice smrti španjolskog teologa i filozofa, isusovca Francisca Suareza (1548.–1617.). Program je započeo u 11 sati u Dvorani Antuna Bauera, Jordanovac 110.

40 godina novicijata i svetkovina Sv. Stanislava Kostke

U nedjelju, 12. studenoga svečano je obilježen jubilej 40 godina od preseljenja novicijata s Fratrovca u Zagrebu na Manušku poljanu 1, u Split. Tim povodom sv. Misu u 18.30 sati predvodio je p. Zvonko Vlah iz Opatije.

Dan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti

U ponedjeljak, 6. studenog obilježen je i proslavljen dan fakulteta Filozofije i religijskih znanosti. Ovo je bila druga obljetnica koju je fakulktet proslavio u sklopu Zagrebačkog sveučilišta, kao najmlađa sastavnica, kako su za vrijeme akademije istaknuli dekan p. Koprek i rektor Zagrebačkog sveučilišta Boras, iako je samo Zagrebačko sveučilište izraslo na isusovačkim korjenima. Za vrijeme akademije također je bila i promocija novih studenata religiologa i filozofa. 

Zajednička sv. Misa za pokojne Isusovce

U subotu, 4. studenog u kapelici Marije kraljice apostola na Fratrovcu proslavljena je zajednička sv. Misa za pokojne isusovce iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove kao i za pokojnike koji su na teritoriju provincije radili. Misno slavlje predvodio je Zagrebački pomoćni biskup u miru, p. Valentin Pozaić, a propovjedao je provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, p. Dalibor Renić.

Stranice