Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

...u službi vjere i promicanju pravde...

iz 2. dekreta 32. Generalne Kongregacije

Susret mladih isusovaca u Rimu

U Rimu se od 5. do 10. srpnja održao SMI - susret mladih isusovaca. Njih 29 koji pripadaju Hrvatskoj pokrajini Družbe Isusove okupili su se ondje pod geslom "Prijatelji u Gospodinu". Rim je odabran kako bi na taj način obilježili 200. obljetnicu ponovne uspostave Družbe Isusove. Stoga je susret bio obilježen promišljanjem o temeljima isusovačkog identiteta i načinima kako ga danas živjeti i jačati.

P. Mate Samardžić postigao licencu iz duhovnosti

Prošloga ponedjeljka, 30. lipnja, na isusovačkom Papinskom sveučilištu Comillas (Universidad Pontificia Comillas) u Madridu, p. Mate Samardžić uspješno je obranio svoj rad i postigao licencu iz duhovnosti. Naslov njegova rada je: "Arder y consumirse por Cristo y salvación de las almas – La vida y obra de padre Ante Gabrić" (Gorjeti i izgorjeti za Krista i spas duša – Život i djelo patra Ante Gabrića).

Predstavljamo našeg novog ređenika: p. Stjepan Šuflaj

U subotu 21. lipnja 2014. u Zagrebačkoj katedrali nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić zaredio je između ostalih i dvojicu isusovaca: Petra Nodila i Stjepana Šuflaja. Ovim putem ukratko vam predstavljamo p. Stjepana.

Podijeljene službe lektora i akolita

Provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, p. Ante Tustonjić, podijelio je na misnom slavlju 30. lipnja 2014. na Fratrovcu crkvene službe našim skolasticima koji su na studiju filozofije. U službu lektora uveden je sc. Stanko Perica, a u službu akolita sc. Bojan Bijelić, sc. Branko Čagelj i sc. Hrvoje Juko.

Predstavljanje knjige "O. Petar Perica, DI. Pjesnik i mučenik" u Splitu

U sklopu trodnevnice u čast Presvetog Srca Isusova, koja je bila od 24. do 26. lipnja, a koju je predvodio p. Sebastijan Šujević SJ, nakon sv. Mise zadnjeg dana p. Roko Prkačin SJ predstavio je svoju knjigu o p. Petru Perici, isusovcu, pjesniku i mučeniku.

Stranice

.:: fuleren design ::.