Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Bio bih kriv za teški zločin kad bi propustio uposliti sposobne veslače koje Družba može dati Petrovoj barci izloženoj mnogobrojnim olujama.

papa Pio VII, 1814. godine prilikom ponovne uspostave Družbe Isusove

Sv. Ignacije Lojolski proslavljen u isusovačkim zajednicama

Nakon što smo zajednički proslavili sv. Ignacija na Sljemenu uoči samog dana kada se spominje u liturgijskom kalendaru Crkve, svečano je bilo u raznim gradovima u kojima djeluju isusovci Hrvatske pokrajine.

Proslava sv. Ignacija na Sljemenu

Već tradicionalno uoči svetkovine sv. Ignacija Lojolskog, utemeljitelja Družbe Isusove, hrvatski isusovci okupili su se u srijedu 30. srpnja na Zagrebačkoj gori kako bi zajedno proslavili svetkovinu svetog Utemeljitelja. Susret je okupio sedamdesetak isusovaca većim djelom iz zagrebačkih kuća. Svečanu svetu misu u kapeli Kraljice Hrvata predvodio je mons. Valentin Pozaić SJ, pomoćni biskup zagrebački, a propovijedao p. Ignacije Belak SJ.

Isusovačka služba za izbjeglice radi na oslobađanju otetog djelatnika

Prošlo je više od mjesec dana od otmice p. Alexisa Prema Kumara SJ, ravnatelja afganistanskog ureda Isusovačke službe za izbjeglice (Jesuit Refugee Service - JRS). Naoružana grupa ljudi tada je bila ušla u škola u sjevernom Afganistanu koju vodi JRS i odvela p. Kumara na nepoznato mjesto.

Susret mladih isusovaca u Rimu

U Rimu se od 5. do 10. srpnja održao SMI - susret mladih isusovaca. Njih 29 koji pripadaju Hrvatskoj pokrajini Družbe Isusove okupili su se ondje pod geslom "Prijatelji u Gospodinu". Rim je odabran kako bi na taj način obilježili 200. obljetnicu ponovne uspostave Družbe Isusove. Stoga je susret bio obilježen promišljanjem o temeljima isusovačkog identiteta i načinima kako ga danas živjeti i jačati.

P. Mate Samardžić postigao licencu iz duhovnosti

Prošloga ponedjeljka, 30. lipnja, na isusovačkom Papinskom sveučilištu Comillas (Universidad Pontificia Comillas) u Madridu, p. Mate Samardžić uspješno je obranio svoj rad i postigao licencu iz duhovnosti. Naslov njegova rada je: "Arder y consumirse por Cristo y salvación de las almas – La vida y obra de padre Ante Gabrić" (Gorjeti i izgorjeti za Krista i spas duša – Život i djelo patra Ante Gabrića).

Stranice

.:: fuleren design ::.