Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Svijet je naša kuća. Gdjegod je potreba ili gdje je naše služenje potrebnije, tu je naša kuća.

Jeronimo Nadal sj

Đakonsko ređenje Ante Topića u Travniku

U četvrtak, 18. rujna u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Travniku nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić podijelio je red đakonata našem subratu Anti Topiću. Euharistijsko slavlje predvodio je kardinal Puljić uz koncelebraciju 42 svećenika, među kojima su bili provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, p. Ante Tustonjić, kao i rođeni brat novozaređenog đakona vlč. Davor Topić, župnik u Skopju.

Preminuo brat Ivo Dilber

14. rujna 2014. u Rimu je blago u Gospodinu preminuo br. Ivo Dilber, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Br. Ivo rođen je 30. studenog 1921. godine u župi Brestovso, u blizini Kiseljaka (Bosna i Hercegovina). U novicijat Družbe Isusove stupio je 11. rujna 1950. Najveći dio svoga redovničkog života br. Ivo proveo je u Rimu. Od 1968. bio je na službi u Kolegiju Germanicum et Hungaricum. Godine 2005.

Mlada misa p. Stjepana Šuflaja

U nedjelju 24. kolovoza u župi Sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom svoju mladu misu proslavio je naš ovogodišnji mladomisnik p. Stjepan Šuflaj. Svečano euharistijsko slavlje započelo je roditeljskim blagoslovom i procesijom od župnog stana do nove crkve. Na početku misnoga slavlja domaći župnik vlč. Mladen Sinković pozdravio je mladomisnika, ostale svećenike isusovce, njih petnaest na čelu s provincijalom p.

EJIF-ovci s papom Franjom

Liturgijsku proslavu sv. Petra Fabera, jednog od prvih Ignacijevih drugova, papa Franjo proslavio je jutros u kapeli Doma sv. Marte u Vatikanu s p. generalom Adolfom Nicolasom i predstavnicima svih europskih provincija okupljenih u EJIF (European Jesuits in Formation - Europski isusovci u formaciji) koji se nalaze na susretu u Rimu. Među njima je bio i naš skolastik Bojan Bijelić.

Sv. Ignacije Lojolski proslavljen u isusovačkim zajednicama

Nakon što smo zajednički proslavili sv. Ignacija na Sljemenu uoči samog dana kada se spominje u liturgijskom kalendaru Crkve, svečano je bilo u raznim gradovima u kojima djeluju isusovci Hrvatske pokrajine.

Stranice

.:: fuleren design ::.