Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Isusovci su uvijek bili i uvijek jesu posvuda u Crkvi; i na najtežim i najistaknutijim terenima, na raskršćima ideologija, na prvim crtama bojišnice u društvenim sukobima, tamo gdje je oduvijek bilo i još uvijek ima sukoba između gorućih ljudskih potreba i vječne poruke Evanđelja.

papa Pavao VI. okupljenim isusovcima 32. GK (1974. god.)

Mlada misa p. Stjepana Šuflaja

U nedjelju 24. kolovoza u župi Sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom svoju mladu misu proslavio je naš ovogodišnji mladomisnik p. Stjepan Šuflaj. Svečano euharistijsko slavlje započelo je roditeljskim blagoslovom i procesijom od župnog stana do nove crkve. Na početku misnoga slavlja domaći župnik vlč. Mladen Sinković pozdravio je mladomisnika, ostale svećenike isusovce, njih petnaest na čelu s provincijalom p.

EJIF-ovci s papom Franjom

Liturgijsku proslavu sv. Petra Fabera, jednog od prvih Ignacijevih drugova, papa Franjo proslavio je jutros u kapeli Doma sv. Marte u Vatikanu s p. generalom Adolfom Nicolasom i predstavnicima svih europskih provincija okupljenih u EJIF (European Jesuits in Formation - Europski isusovci u formaciji) koji se nalaze na susretu u Rimu. Među njima je bio i naš skolastik Bojan Bijelić.

Sv. Ignacije Lojolski proslavljen u isusovačkim zajednicama

Nakon što smo zajednički proslavili sv. Ignacija na Sljemenu uoči samog dana kada se spominje u liturgijskom kalendaru Crkve, svečano je bilo u raznim gradovima u kojima djeluju isusovci Hrvatske pokrajine.

Proslava sv. Ignacija na Sljemenu

Već tradicionalno uoči svetkovine sv. Ignacija Lojolskog, utemeljitelja Družbe Isusove, hrvatski isusovci okupili su se u srijedu 30. srpnja na Zagrebačkoj gori kako bi zajedno proslavili svetkovinu svetog Utemeljitelja. Susret je okupio sedamdesetak isusovaca većim djelom iz zagrebačkih kuća. 

Isusovačka služba za izbjeglice radi na oslobađanju otetog djelatnika

Prošlo je više od mjesec dana od otmice p. Alexisa Prema Kumara SJ, ravnatelja afganistanskog ureda Isusovačke službe za izbjeglice (Jesuit Refugee Service - JRS). Naoružana grupa ljudi tada je bila ušla u škola u sjevernom Afganistanu koju vodi JRS i odvela p. Kumara na nepoznato mjesto.

Stranice

.:: fuleren design ::.