Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

...u službi vjere i promicanju pravde...

iz 2. dekreta 32. Generalne Kongregacije

Nadbiskup Hranić posjetio Isusovačku klasičnu gimnaziju

U srijedu, 9. travnja 2014. nadbiskup đakovačko-osječki, mons. dr. Đuro Hranić posjetio je Isusovačku klasičnu gimnaziju s pravom javnosti u Osijeku. Nadbiskup nije žalio vremena koje je posvetio ovoj odgojnoj i obrazovnoj instituciji – jednoj od dvije katoličke gimnazije na području svoje nadbiskupije. Nakon susreta s ravnateljem, p. Ivicom Musom SJ, imao je odvojene susrete s učenicima trećih i četvrtih razreda, a potom prvih i drugih.

Indonezijska delegacija religijskih predstavnika na FFDI-u

U sklopu posjeta Indonezijske delegacije religijskih predstavnika Hrvatskoj, koji se dijelom organizira preko Sveučilišta u Zagrebu, na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove održat će 15. travnja 2014. s početkom u 10.30 sati javno predavanje pod naslovom "Jedinstvo u različitosti".

U Siriji pogubljen isusovac p. Frans van der Lugt

Jutros, 7. travnja oko 8 sati, naoružana maskirana osoba upala je u isusovačku kuću u Homsu, tražila da razgovara s p. Fransom van der Lugtom te ga, kad su otišli u vrt kuće, pogubilla s dva metka u glavu.

Novi svetac Družbe Isusove

Primiviši u audijenciju prefekta Kongregacije za svete kardinala Angela Amata, danas 3. travnja 2014., Sveti Otac Franjo potpisao je dekret kojime je bl. Josipa de Anchietu uvrstio u zbor svetaca i time njegovo liturgijsko štovanje protegnuo na čitavu Crkvu. Kanonizacija je to koju je brazilska Crkva čekala više od četiristo godina.

Isusovci u brojkama

Generalna kurija Družbe Isusove u Rimu objavila je 25. ožujka 2014. brojčano stanje Reda na dan 1. siječnja 2014.

Isusovci u svijetu raspoređeni su u 84 provincije, 5 neovisnih regija i 10 regija koje ovise o nekoj provinciji.

Stranice

.:: fuleren design ::.