Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Slijediti Krista u nošenju križa znači otvarati se zajedno s njime svakoj žeđi koja pogađa čovječanstvo današnjice.

iz 2. dekreta 35. Generalne Kongregacije

Predavanje i promocija knjige: Paragvajska pisma

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održat će se u četvrtak 21. svibnja 2015. u 12h u dvorani "Bl. Alojzije kard. Stepinac" predavanje i promocija knjige "Paragvajska pisma - Ivan Marchesetti i Nikola Plantić: isusovci u Paragvajskoj provinciji Družbe Isusove" u izdanju Matice Hrvatske.

Interdisciplinarni seminar na temu: Menadžment današnjice - gdje su nestali lideri?

Zaklada biskup Josip Lang organizira Interdisciplinarni seminar na temu: MENADŽMENT DANAŠNJICE – GDJE SU NESTALI LIDERI? - "Ohrabrite se, ja sam pobijedio svijet". Seminar je namijenjen menadžerima privatnih i državnih poduzeća i ustanova, vlasnicima poduzeća i svima onima koji žele znati više o menadžmentu koji u središte stavlja čovjeka, a ne profit i koji imaju namjeru primjenjivati Božji pogled u pristupu čovjeku i poslovanju. Seminar počinje u subotu 30.

Duhovna obnova djelatnika Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku

Djelatnici Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku krenuli su na duhovnu obnovu u Dom duhovnih vježbi u Opatiji u petak 24. travnja. Na putu prema Opatiji posjetili smo Klasičnu gimnaziju fra Marijana Lanosovića u Slavonskome Brodu prigodom njihove 20. obljetnice djelovanja.

Proslava jubileja p. Ivana Fučeka, SJ

Svečanim euharistijskim slavljem župske svetkovine sv. Jurja u Đurđevcu proslavljeni su visoki jubileji, 70. godina redovništva (1944.–2014.) i 60. godina svećeništva (1955.–2015.), p. Ivana Fučeka, člana Hrvatske provincije Družbe Isusove.

Duhovne vježbe za pravnike

Zaklada biskup Josip Lang organizira duhovne vježbe za pravnike (suce, odvjetnike, javne bilježnike, profesore i studente prava) u subotu i nedjelju 18. i 19. travnja 2015. godine u Franjevačkom samostanu u Zagrebačkoj Dubravi (Avenija Gojka Šuška 2). Moto duhovnih vježbi glasi "In te Domine speravi – U Tebe se Gospodine uzdam".

Stranice

.:: fuleren design ::.