Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Biti isusovac danas znači, premda grešnik, ipak biti pozvan biti Isusov drug, kao što je to bio sveti Ignacije.

iz 2. dekreta 32. Generalne Kongregacije

Proslava jubileja p. Ivana Fučeka, SJ

Svečanim euharistijskim slavljem župske svetkovine sv. Jurja u Đurđevcu proslavljeni su visoki jubileji, 70. godina redovništva (1944.–2014.) i 60. godina svećeništva (1955.–2015.), p. Ivana Fučeka, člana Hrvatske provincije Družbe Isusove.

Duhovne vježbe za pravnike

Zaklada biskup Josip Lang organizira duhovne vježbe za pravnike (suce, odvjetnike, javne bilježnike, profesore i studente prava) u subotu i nedjelju 18. i 19. travnja 2015. godine u Franjevačkom samostanu u Zagrebačkoj Dubravi (Avenija Gojka Šuška 2). Moto duhovnih vježbi glasi "In te Domine speravi – U Tebe se Gospodine uzdam".

Đakonsko ređenje Zdravka Jelušića

Na uskrsni utorak, 7. travnja 2014. u rimskoj crkvi Imena Isusova, Al Gesù, za đakona je zaređen Zdravko Jelušić, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Svečanu euharistiju i obred ređenja predvodio je kardinal James Harvey, nadstojnik papinske bazilike svetoga Pavla izvan zidina. Uz brojne svećenike u koncelebraciji je bio i provinicijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Ante Tustonjić.

Dekret o herojskim krepostima Petra Barbarića

18. ožujka 2015. papa Franjo primiviš u audijenciju kardinala Angela Amata, prefekta Kongregacije za proglašenje svetaca, ovlastio je Kongregaciju da objavi dekret o junačkim krepostima Sluge Božjega Petra Barbarića, novaka Družbe Isusove, koji je rođen u Klobuku u Hercegovini 19. svibnja 1874., a preminuo u Travniku u Bosni 15. travnja 1897. Od sada se Petra može zvati: Časni Sluga Božji Petar Barbarić. Time je završen proces za beatifikaciju.

Veličanstveno otvaranje kauze sluge Božjega p. Ante Gabrića

Veličanstvena proslava stogodišnjice rođenja i ovaranja kauze sluge Božjega p. Ante Gabrića započela je u subotu, 28. veljače u 11 Prvom sjednicom biskupijskog postupak za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića SJ.

Stranice

.:: fuleren design ::.