Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Blagoslov kapelice IKG-a

...vi možete doprijeti do onih fizičkih i duhovnih područja kamo drugi ne stižu ili im to teže uspijeva.

iz govora Benedikta XVI isusovcima (21. veljače 2008.)

Obavijesti FFRZ-a

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić blagoslovio je tijekom misnoga slavlja 16. studenoga kapelicu Sv. Josipa Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku. Uz zbor učenika predvođen prof. Zrinkom Andrić i djelatnike škole, nazočili su i predstavnici roditelja, Školskog odbora, p. Stipo Balatinac, kao predstavnik Provincijalata Hrvatske pokrajine Družbe Isusove te Miroslav Černogi, projektant kapelice.
Na početku euharistijskog slavlja prof. Darija Cik, predstavnica djelatnika, prigodno je pozdravila nadbiskupa. Mons. Hranić blagoslovio je kapelu te tijekom svoje homilije uputio riječi ohrabrenja, a posebno se obratio nastavnicima utvrđujući ih u njihovu poslanju odgojitelja i svjedoka za više vrijednosti.
Ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku, p. Sebastian Šujević, rekao je:„Sada je pod naš krov došao živi Gospodin i na raspolaganju nam je za susret i duhovnu okrjepu u svako doba." Zahvalio je potom nazočnima na svakom, i najmanjem doprinosu - p. Anti Topiću, Dna organizaciji slavlja, a posebno projektantu Černogi te nadbiskupu na pomoći, podršci i brizi. Uz nadbiskupa Hranića, ravnatelja Šujevića te p. Balatinca u koncelebraciji su bili i pp. Zdravko Knežević,, Hrvoje Mravak, i vlč. Dario Hrga. Nakon mise uslijedio je kratko druženje te prigodni domjenak koji su priredili djelatnici škole, a na kojemu je sudjelovao i mons. Hranić. (tekst preuzet sa portala www.ika.hr)

 

 

 

Proslijedi