Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Zavjeti 2017.

Isusovci su uvijek bili i uvijek jesu posvuda u Crkvi; i na najtežim i najistaknutijim terenima, na raskršćima ideologija, na prvim crtama bojišnice u društvenim sukobima, tamo gdje je oduvijek bilo i još uvijek ima sukoba između gorućih ljudskih potreba i vječne poruke Evanđelja.

papa Pavao VI. okupljenim isusovcima 32. GK (1974. god.)

Obavijesti FFRZ-a

Zavjeti 2017.

U subotu, 16. 09. 2017. u novicijatu Družbe Isusove, bio je dan novački zavjeta. Trojica novaka druge godine: Zlatko Brauchler (*16. 08. 1991., Ludwigshafen am Rhein, Njemačka), Dino Stanić (*24. 05 1992., Rijeka) i Matej Zdravčević (11. 01. 1992., Frankfurt am Mein, Čepin) položili su svoje prve zavjete pod sv. Misom u 11.00 sati, u crkvi Presvetog Srca Isusova na Manušu, a koju je predvodio p. Dalibor Renić, provincijal HPDI.

Sam obred zavjeta uslijedio je nakon pričesti predvoditelja, koji je pred svakim zavjetovanikom držao Presveto Tijelo i Krv Kristovu, a dok je ovaj klečao i izgovarao riječi svoga obećanja. Zatim je zavjetovanik svoj pisani iskaz stavio na oltar i pričestio se. Nakon sv. Mise p. Provincijal je stavio svoj potpis na dokumente i time je obred zavjeta bio ispunjen.

Ovom svečanom opredjeljenju za život u siromaštvu, čistoći i poslušnosti u koncelebraciji su se pridružili p. Stipo Balatinac, magister novaka, p. Radojko Karaman, socij, p. Ante Tustonjić, bivši provincijal koji je primio novake, kućni patri Smiljan Millićević i Franjo Pšeničnjak, župnik novaka Zlatka iz Njemačke vlč. Bernhard Braun i don Ivan Urlić, vice-rektor bogoslovije u Splitu. Na sv. Misi takođe su bili i roditelji novaka i najuža rodbina i prijatelji.

Vrlo lijepo pjevanje predvodio je g. Vinko Maroević, a za pripremu i organizaciju slavlja novaci zahvaljuju sakristanima br. Ivi Pavinu, g. Nedjeljku Crnčeviću, sestrama milosrdnicama Dariji, Vilki i Antoniji te moliteljima i dobročiniteljima.

Nakon položenih zavjeta novaci će posjetiti svoje rodne krajeve, obitelj i prijatelje, a s početkom akademske godine započet će studij filozofije u Zagrebu, na isusovačkom učilištu na Jordanovcu.

Poželimo im ustrajnost u zvanju, duhovni i intelektualni napredak te da uistinu svoj život predaju na veću slavu Božju, kako nas potiče naš utemeljitelj sv. Ignacije Lojolski – AMDG!

Posjetite i web stranicu našeg novicijata u Splitu.

Proslijedi