Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Proslava Sv. Ignacija na Sljemenu 2017. g.

Milost koju primamo kao isusovci jest da budemo i da hodimo s Kristom, gledajući svijet njegovim očima, ljubeći svijet njegovim srcem, ulazeći u dubine svijeta s njegovim beskrajnim suosjećanjem.

iz 2. dekreta 35. Generalne Kongregacije

Obavijesti FFRZ-a

U subotu 29. srpnja isusovci iz zagrebačkih kuća okupili su se, sada već tradicionalno, na Sljemenu kako bi obilježili završetak zajedničkih duhovnih vježbi koje su se održavale na Jordanovcu, prisjetili se naših jubilaraca te ujedno zajedno proslavili blagdan Sv. Ignacija; utemeljitelja Družbe Isusove. Na samim duhovnih vježbama sudjelovalo je dvadesetak isusovaca, a predvodio ih je p. Marijan Steiner.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio pomoćni zagrebački biskup u miru, p. Valentin Pozaić. Prigodne riječi u homiliji uputio je p. Ante Tustonjić istićuči radosti koje su obilježile proteklu godinu (od Ignacijeva). Među najvažnijim stvarima bio je spomen 36. Generalne kongregacije na kojoj je izabran novi general p. Sosa, zatim spomen dvojice novih mladomisnika, naših novaka koji su pred polaganjem prvih zavjeta, kao i naših kandidata koji se tek spramaju ući u Družbu. Uz to, tu je i činjenica da nakon poduljeg perioda ponovno u provinciji imamo instruktora treće probacije, kao i samu probaciju unutar provincije. Radosna vijest je također vezana i za Fakultet (FFRZ) koji je ovih dana završio jedan dio unutarnjeg ustroja vezanog uz financiranje od strane države. Uz ove radosne vijesti p. Tustonjić se našalio da mu je drago da su ga subraća poslušala u molbi da ne umiru, osim p. Pichlera koji je umro u 102. godini života. Po završetku homilije p. Tustonjić je zaželio sreću p. Reniću, novom provincijalu koji dužnost preuzima na sam blagdan Sv. Ignacija, 31.7.2017. 

 

Nakon završetka euharistijskoj slavlja, proslavu smo nastavili kod zajedničkog stola, točnije po stolovima ispred župne kuće. U posljepodnevnim satima vratili smo se na svoje obaveze i dužnosti, u svoje zajednice, a neki su produžili na svoje odmore.

Proslijedi