Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Početak rada Integracijske kuća za izbjeglice "Pedro Arrupe“

Crkva vas treba, računa s vama i nastavlja vam se obraćati s pouzdanjem!

iz govor Benedikta XVI isusovcima (21. veljače 2008.)

Obavijesti FFRZ-a

Voditelj ureda Isusovačke službe za izbjeglice za Srbiju, gosp. Adrian Nikačević i državni tajnik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalana pitanja Republike Srbije, dr. Nenad Ivanišević potpisali su u četvrtak 23. ožujka 2017. godine u Beogradu Protokol o suradnji o pitanjima izbjeglica i migranata.

Protokolom se definiraju budući koraci suradnje u oblasti zaštite izbjeglica i migranata sa fokusom na maloljetnike bez pratnje i razdvojenu djecu ispod 14 godina starosti i njihovo sigurno zbrinjavanje.

Zahvaljujući podršci donatora, prije svega Renovabis-a, JRS Srbija će u naredne tri godine implementirati projekt «Integracijske kuće za ugrožene kategorije izbjeglica PEDRO ARRUPE» koja će pored smještaja, ranjivijim kategorijama izbjeglicama osigurati niz edukativnih i integracijskih aktivnosti.

Ovo je jedan u nizu projekata koje JRS planira u Srbiji i nadamo se da će buduća suradnja sa Ministarstvom doprinijeti poboljšanju života izbjeglica i tražitelja azila u Republici Srbiji.

Proslijedi