Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Božićni ručak s izbjeglicom

Svijet je naša kuća. Gdjegod je potreba ili gdje je naše služenje potrebnije, tu je naša kuća.

Jeronimo Nadal sj

Obavijesti FFRZ-a

Zagreb, 25. prosinac 2016. – Dvadeset hrvatskih obitelji otvorile su na Božić svoj dom te ugostile na božićnom ručku 50-ak izbjeglica čime je kampanja „Božićni ručak s izbjeglicom“ Isusovačke službe za izbjeglice ostvarila svoju namjeru poticanja na susret i komunikaciju između lokalne zajednice i osoba koje su dobile azil ili traže azil u Hrvatskoj.

Isusovačka služba za izbjeglice i izbjeglice službeno su javnosti predstavili svoju kampanju „Božićni ručak s izbjeglicom“ 2. prosinca 2016. zajedničkim pozivom hrvatskom društvu da otvore svoja srca i vrata svoga doma osobama koje su u Hrvatsku došle u potrazi za sigurnošću i zaštitom. Ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice Tvrtko Barun naglasio je kako su svakodnevno pristizali pozivi hrvatskih obitelji koje su se željele uključiti, a prošli tjedan organiziran je i grupni susret kako bi se obitelji i njihovi gosti po prvi puta i upoznali.

“Vjerovali smo da će se hrvatske obitelji odazvati našem pozivu i svi s kojima samo razgovarali bili su sretni što su dobili priliku da osobama u potrebi, drugih kultura i tradicija iskažu dobrodošlicu. Ova inicijativa bila je poziv na konkretno djelovanje; otvoriti vrata izbjeglici, pustiti stranca u svoj dom kojeg smo stvorili i koji dijelimo s ljudima koje volimo. To je čin gostoprimstva. Bez zadrške, bez traženja nečega zauzvrat. U povjerenju protiv straha. Tako se postupa, kad se postupa srcem”, poručio je ravnatelj Barun.

Možete pročitati više na JRS službenim stranicama.

Proslijedi