Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Što ovih dana rade članovi Kongregacije?

Svijet je naša kuća. Gdjegod je potreba ili gdje je naše služenje potrebnije, tu je naša kuća.

Jeronimo Nadal sj

Obavijesti FFRZ-a

Za nekoliko dana, članovi 36. Generalne kongregacije izabrat će novog vrhovnog poglavara Družbe Isusove - Generala. Od ovog trenutka, rad se odvija u dva smjera (vremena). Prije svega, vrijeme za informacije o trenutnoj situaciji Družbe u svijetu. Elektori su dobili izvješće komisije koja je radila prije početka plenarne sjednice i skicirala okvir koji je označen latinskom izrekom De Statu Societatis (O stanju Družbe). Elektori tako imaju prigodu o tome raspravljati, u malim grupama, koje čini svaka po desetak članova.

Nakon prve razmjene o izvješću u cjelini, teme o kojima se raspravlja su sljedeće: današnji svijet i njegovi izazovi, današnja situacija Crkve, vjernost karizmi Družbe u našem vremenu, promicanje zvanja i formacija, važnost služenja, suradnja i mreža kontakata na svim razinama, solidarnost i zajedništvo, izazovi koje treba predvidjeti u narednih deset godina.

 

Ove razmjene pomažu delegatima da dobiju jasniji uvid (ideju) o tipu vrhovnog poglavara koji bi mogao voditi Družbu, i da prethodi narednoj fazi, onoj murmuratio. Za nekoliko dana, govorit ćemo detaljno o ovoj jedinstvenoj isusovačkoj tradiciji koja vodi izboru Generala.

Proslijedi